Verdens flag markerer international dag mod homofobi i København

Søndag eftermiddag flager demonstranter for den internationale dag mod homofobi og transfobi. Der er behov for mere fokus på homoseksuelles rettigheder, understreger Copenhagen Pride.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der vil blive viftet med flag fra 205 dele af verden søndag eftermiddag på Rådhuspladsen i København.

Søndag er nemlig den internationale dag mod homofobi og transfobi (IDAHOT), og det markerer organisationen Copenhagen Pride for første gang med en flagdemonstration i den danske hovedstad.

»Dagen er yderst vigtig, for selvom vi i Danmark er nået rigtigt langt, så er der mange lande i verden, hvor udviklingen går i negativ retning,« siger Thomas Rasmussen, der er kommunikationschef i Copenhagen Pride, og henviser til, at der fortsat er 16 lande i verden, hvor homoseksuelle idømmes dødsstraf eller fængsel på op til livstid.

»Det betyder meget, at vi viser vores solidaritet med vores omverden. Vi lever i dag i en global verden, hvor vi ikke kan fralægge vores ansvar for den udvikling, der sker i verden,« understreger han.

Selvom Danmark er langt i forhold til homoseksuelle, biseksuelle og transpersoners rettigheder, mener Thomas Rasmussen, at der fortsat er behov for også at sætte fokus på området herhjemme.

»Vi er ikke i mål i Danmark endnu. Homoseksuelle bliver stadig råbt efter på gaden, der sker stadig hadforbrydelser, transkønnede i Danmark har stadig ikke retten til at bestemme over egen krop, og de bliver sygeliggjort i vores sundhedssystem, så vi har stadigt masser at kæmpe for i Danmark,« mener kommunikationschefen, som håber, at dagens flagdemonstration vil give Danmark et ekstra skub i »den rigtige retning«.

Under markeringen af IDAHOT vil blandt andet social- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) holde tale.