Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
»Dyrene må ikke fodres,« råber en forbipasserende drillende til Kim Carlsen.
Hans fingre hviler i nettet, der indhegner forlystelsen, mens han tager et kort hvil for at tale med Berlingske. Han har været ved at pudse det sidste af på den karrusel, han er ansvarlig for, op til åbningen af verdens ældste forlystelsespark, Bakken, torsdag eftermiddag.
Kim Carlsen fortæller, at de fleste herude har arbejdet til langt ud på natten for at blive færdige til åbningen, selv om de har været i gang i flere måneder.
Lastbilchauffører har været ved at komme op at slås, og det har været helt kaotisk på grund af travlheden. Sådan er det hvert år, fortæller Kim Carlsen. Men så snart Bakken åbner, er der helt ro på, og alle stressede stridigheder bliver glemt.
Torsdag formiddag var lystigheden også allerede ved at lægge sig over Dyrehaven, hvor Bakken har hjemme.
En ny forbipasserende råber med henvisning til Carlsens klud i hånden, at det kan betale sig at gå i gang i god tid.
»Jeg har en ekstra klud, hvis du vil hjælpe, Niels,« siger Kim Carlsen drillende tilbage.
Et øjeblik bliver han overdøvet af en hamren fra boden ved siden af, der også skal skynde sig at være færdig.
Alle lastbilerne skal være ude af Bakken klokken 12, og det begynder at strammme til. Men de er nu ikke bekymrede for, om de når det, for de bliver jo klar hvert år, fortæller de.
Kim Carlsen har arbejdet på Bakken i 25 år, for det »er jo en livstil« at være der. Det er det for alle, der arbejder her, og derfor er der også flere, der har deres forlystelser på tredje eller fjerde generation. Det er også tilfældet for Morten Dahl, der har forlystelsen »Jackpot«. Han står et øjeblik og nyder solen, mens han puster ud og vurderer, om forlystelsesværket er ved at være færdig.
Hans familie har haft boden i 120 år. Selv er han tredje generation, mens hans børn er i gang med at gøre boder klar længere inde på Bakken.
De fortsætter familietraditionen mange år endnu, men lige nu, torsdag eftermiddag, skal de først og fremmest være klar til åbningen klokken 14.