Ventetid på erstatning for svære arbejdsskader vokser

Borgere, der har fået svære arbejdsskader, må vente længe på at få erstatning. De sidste fire år er ventetiden steget fra godt 15 til knap 25 måneder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er lange udsigter til erstatning, hvis man har fået en alvorlig arbejdsskade på jobbet.

Således er sagsbehandlingstiden i sager, hvor borgere har mistet dele eller hele erhvervsevnen, steget fra godt 15 til knap 25 måneder.

Det fremgår ifølge Politiken af Arbejdsskadestyrelsens egne statistikker og bliver bekræftet af advokatfirmaer med speciale i arbejdsskadesager.

»Vi er meget overraskede over udviklingen, for vi havde forstået, at Arbejdsskadestyrelsen var ved at have ryddet op i den store pukkel af ældre sager. Men nu får vi stadig flere meldinger om lange sagsbehandlingstider, selv om sagerne for længst er afgjort i kommunerne,« siger Rikke Omme, advokat i KLA Personskade til Politiken.

Sidste sommer kunne Kammeradvokaten finde så mange fejl hos Arbejdsskadestyrelsen, at det ifølge avisen kostede direktøren sit arbejde.

Den lange sagsbehandlingstid betyder, at folk, der har mistet evnen til at arbejde fuld tid, risikerer at vente i årevis på at få klarhed over deres økonomiske situation.

Lige nu arbejder styrelsen på højtryk for at få ryddet op i sagerne. Men det er ønsket om en højere kvalitet i afgørelserne, der har fået ventetiden til at vokse, lyder det fra direktør Arbejdsskadestyrelsen, Merete Agergaard.