Venstres ultimative trofæ

Karen Jespersen kan være tungen på vægtskålen ved næste valg. Hun har alt det, som Fogh mangler.

- Hun appellerer til den jævne befolkning, som Fogh har haft svært ved at titrække, lyder vurderingen. Fold sammen
Læs mere

Karen Jespersen har gennemslagskraft. Det er der ingen tvivl om. Og der er heller ingen tvivl om, at hun får en fremtrædende plads i Venstre. Hvis altså hun vælger Venstre, og der er der ifølge politisk kommentator Henrik Qvortrup ikke meget tvivl om, at hun gør.

- Ellers havde hun nok manet rygterne til jorden, siger Henrik Qvortrup, chefredaktør på Se og Hør.

Han er ikke i tvivl om, at Karen Jespersen vil gøre en stor forskel i Venstre, og at hun får tilbudt en sikker Venstre-kreds meget hurtigt. Hvis hun da ikke alllerede har fået én tilbudt.

- Hun er det ultimative trofæ. Hun appellerer til den jævne befolkning, som Fogh har haft svært ved at titrække, siger han om Karen Jespersen, der er populær brevkasseredaktør i Familie Journalen. Og ikke mindst populær foredragsholder sammen med sin mand Ralf Pittelkow.

Samtidig kan Karen Jespersen - ifølge Qvortrup - være med til at foranke statsministerens næste projekt: At sikre velfærdsstaten.

Qvortrup bakkes op af politisk kommentator Thomas Larsen fra Berlingske Tidende.

- Med Karen Jespersen ved sin side vil Fogh stå sammen med en politiker, der i den grad vil kunne være med til at cementere Venstres position siden 2001 som partiet, der ikke vil afvikle, men udvikle velfærdssamfundet, siger han og fortsætter:

- Karen Jespersen vil med sin blotte tilstedeværelse kunne være med til at synliggøre, at Venstre er placeret et nyt sted i dansk politik, og at partiet ikke vil overlade velfærdspolitikken til Socialdemokraterne. Derudover vil hun med sin alder og erfaring stå som en direkte modsætning til den unge og endnu mere uerfarne topledelse hos Socialdemokraterne.

Men ikke et politisk spring uden at få noget til gengæld.

Hvad skal hun have for at stille op for Venstre?

Jamen, hun kan sagtens være med i en kommende ministerrokade. Hvem vil befolkningen helst se som socialminister: Karen Jespersen eller Eva Kjer Hansen, lyder spørgsmålet fra Henrik Qvortrup.