Venstre: Sympatisk radikal udmelding

Venstre glæder sig over, at de Radikale ønsker at søge politisk indflydelse, men afventer om der er handling bag ordene. Socialdemokraterne vil fortsætte deres gode samarbejde med de Radikale. ledelse.

De vil ikke tage forskud på glæderne i Venstre, selvom de Radikale i går i Berlingske Tidende meldte ud, at man principielt kan samarbejde med alle, og at man ikke vil udelukke at pege på Fogh Rasmussen som statsmininister.

»De signalerer nu, at de vil en anden vej end tidligere. Det er en erkendelse, man skal rose dem for. Jeg ser det som en frigørelsesproces fra Socialdemokratiet. Men en ting er, hvad de siger, en anden ting, hvad de gør. Og jeg glæder mig til at se, hvad de gør både i forhold til kvalitetsreformen og finansloven,« siger Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, der allerede mener, at regeringen har levet op til de Radikales opfordring om at samarbejde med andre end Dansk Folkeparti.

Den radikale næstformand, Morten Østergaard, understreger ellers, at regeringen indtil videre ikke har demonstreret den store vilje til at samarbejde bredt.»Hvis vi skal overveje at pege på Venstre, så skal de vise en reel samarbejdsvilje og ikke blot lade sig diktere af Dansk Folkeparti.« siger han.

Hos Socialdemokraterne frygter man ikke, at de Radikale peger på Anders Fogh Rasmussen. I stedet ser man udmeldingerne som en politisk positionering.

»De er ved at tage afstand fra det med, at Fogh er en farlig mand og deres fem ultimative krav. Men når vi kigger på hverdagens politik, så er der et stort sammenfald i det principielle, vi ønsker for velfærdssamfundet,« siger gruppeformand, Carsten Hansen, og nævner blandt andet social-, integrations- og miljøpolitik.

»Med den politik, regeringen fører med Dansk Folkeparti på en lang række område, tror jeg, de peger på Helle Thorning-Schmidt.