Venstre-politikers valgplakater revet ned i København: »Jeg er røvsur og ked af det. Det er et angreb på demokratiet«

I løbet af natten er mere end 500 af Caroline Stages (V) valgplakater blevet revet ned. Flere er blevet ødelagt med tekster som »Racist« og »Fuck jer«. Hun tvivler på, om hun kan nå at få nye op inden kommunalvalget.

Billeder af de ødelagte valgplakater. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været en rigtig dårlig søndag morgen for politiker Caroline Stage fra Venstre, der den 21. november stiller op til kommunalvalget i København.

Mere end 500 af hendes valgplakater, der lørdag blev sat op i København af mere end 36 frivillige, er blevet revet ned. Det drejer sig så vidt vides om Nørrebro, indre by og Christianshavn, der nu stort set er støvsuget for politiske budskaber fra den borgerlige politiker, hvis slogan lyder: »Eller stem på den blå kost«.

»Jeg får meldinger om, at flere steder rundt omkring i København er støvsuget for mine valgplakater. Der er stort set ikke nogle tilbage på Nørrebro, indre by og på Christianshavn,« siger en tydeligt frustreret Caroline Stage til Berlingske.

Klik på billedet for at se flere billeder
(Artiklen fortsætter efter billedet)

Foto: Privatfoto.

Hun er ked af det, skuffet og meget uforstående over, at der er nogen, der kan finde på forsøge at ødelægge hendes valgkampagne.

»Jeg er røvsur og ked af det. Det er et angreb på demokratiet, såvel som et angreb på mig personligt. Det er også et angreb på den debat, vi forsøger at have,« siger hun.

Flere af de plakater, der trods alt hænger tilbage, er blevet ødelagt med skift, hvor der blandt andet står »Racist« og »Fuck jer« på flere af dem.

Caroline Stage har ingen idé om, hvem der står bag, men hun bekræfter, at hun er i gang med at politianmelde episoden.

»Jeg er i gang med at politianmelde det, og så må vi se. Jeg håber, at alle partier på tværs af overbevisninger vil stå sammen og bakke op at sige fra over for det her,« siger hun.

Hun tror ikke, det kan lade sig gøre at genoprette skaden, da det kræver mange timers arbejde fra hendes i alt 36 frivillige hjælpere.

»Det tager mange uger at få nye plakater hjem, så jeg tvivler på, om vi kan nå at få nye op. Jeg har haft 36 mennesker til at hjælpe mig, og jeg har skrevet tak til hver af dem og forklaret, hvor enormt ked af det, jeg er på deres vegne,« siger hun.

Hun hæfter sig ved, at det tit er de borgerlige, det går ud over, når lignende ting sker. Men hun lader sig dog ikke slå ud.

»Jeg er ked af, at et mindretal skal ødelægge det for andre. Det er tit de borgerlige, det går ud over. I morgen må vi ud og dele 100 flyers ud for hver plakat, der er smadret,« siger Caroline Stage.

I Randers er det også gået ud over Liberal Alliances lokale spidskandidat. Han har fået stjålet omkring 20 plakater. Til Randers Amtsavis siger han:

»Da vi havde hængt valgplakater op på Århusvej, gik der lidt tid, og så fik jeg pludselig en besked fra en partifælle om, at der var nogen, der løb rundt og hev valgplakaterne ned igen. (..) Der er åbenbart nogen, der mener, det er okay at rende rundt og rykke vores plakater ned, fordi de er uenige i den politik, vi fører«.

Venstre-politiker Mads Fuglede skriver på Facebook, at han fredag klokken 20 så omkring 500 mennesker gå forbi hans lejlighed på Christianshavn. De pillede angivelig valgplakater ned for derefter at smide dem i havnen. Det kan du læse mere om her: