Venstre kommer Mikkel Warming til undsætning

DF forlanger redegørelse. SF truer med at kræve afgang. Samtidig maner Venstre til besindighed: "Lad lige socialborgmester Mikkel Warming forklare sig først".

Københavns socialborgmester, Mikkel Warming (EL), får overraskende støtte fra de politiske modstandere i partiet Venstre.

For mens SF, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er ude med riven - og Frank Hedegaard (SF) direkte opfordrer Warming til at "revurdere sin position" - så har Venstre umiddelbart tillid til borgmesteren.

- Den borgmester og mand jeg kender, Mikkel Warming, er så dybt demokratisk og har altid forelagt alle sager med det samme, plus ringet rundt personligt til os, når der var typer af lignede sager, siger Leslie Arentoft (V).

Han afventer nu en redegørelse af sagen torsdag på et ekstraordinært møde i socialudvalget.

Han åbner dog en dør på klem for, at Mikkel Warming ikke har rent mel i posen.

- Noget er i bedste fald glippet i kommunikationen. I værste fald har man ikke været stolt af situationen, fordi der jo har været flere lignende sager, og bevist har tilbageholdt oplysninger. Er det sidste tilfældet, vil alle politiske partier se meget alvorligt på det her, siger han.

DF'eren Carl Christian Ebbesen vil have borgmesteren til at forklare, hvorfor han ikke har orienteret de pårørende til ofrene for de kaotiske tilstande på Tokanten.

- Jeg er dybt rystet over, at en københavnsk institution ikke overholder de mest basale regler for behandling af udsatte svage grupper. Det kommer derfor som en gedigen overraskelse, at socialborgmester Mikkel Warming tilsyneladende har kendt til de kaotiske forhold i over et halvt år uden at skride ind, og ydermere uden at orientere de pårørende til ofrene for de kaotiske tilstande på Tokanten, siger Carl Christian Ebbesen, der vil have en udførlig orientering om sagen.

Frank Hedegaard lufter allerede nu muligheden for at kræve Warmings afgang.

- Det er en utrolig alvorlig situation, som optrappes dag for dag. Det må vi høre mere om på torsdag, og derefter tager vi stilling til, om vi vil kræve borgmesterens afgang.

/ritzau/