Venstre: Forhold for ældre under al kritik

Kommunen har været for dårlig til at udbygge ældresektoren, mener Venstre i Lyngby-Taarbæk. V vil have bygget et helt nyt plejehjem med 100 boliger.

»Forholdene for de svage ældre er under al kritik i Lyngby-Taarbæk Kommune. Jeg er glad for, at mine forældre ikke skal udsættes for de forhold, man byder de ældre på plejeboligområdet.«

Det siger gruppeformanden for Venstre i Lyngby-Taar- bæk, Søren P. Rasmussen, som er i opposition til den politiske ledelse i kommunalbestyrelsen, hvor det utraditionelle flertal udgøres af de Konservative og Socialdemokraterne.

Søren P. Rasmussen har ved flere lejligheder kritiseret vilkårene for de ældre i kommunen og især manglen på plejeboliger samt de mange, små og utidssvarende boliger.

»Vi har fået en masse notater om behovet for plejeboliger, men det er kun småting, der bliver gjort. Kommunen har ikke udvist rettidig omhu i forhold til at få udbygget ældresektoren,« siger han.

Nyt plejehjem
Venstre har således foreslået at opføre et helt nyt plejehjem til 100 ældre på en kommunal grund ved Trongårdsskolen – både for at sikre de ældre mere tidssvarende rammer og for at gøre det lettere at rekruttere og fastholde medarbejdere, hvilket det kniber med i dag i Lyngby-Taarbæk Kommune.

»Set fra personalets side må det også være dybt utilfredsstillende at fungere under nogle vilkår, hvor man godt ved, at man hele tiden må hoppe over, hvor gærdet er lavest,« siger Søren P. Rasmussen.