Venstre: Betalingsringen smuldrer

Venstre og Konservatives tro på, at de kan forhindre en betalingsring omkring København, får ny næring, efter statsministeren indrømmer, at forslaget ikke er perfekt.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstres gruppeformand Kristian Jensen (V) føler sig overbevist om, at partiet kan få regeringen til at trække det meget omdiskuterede forslag om en københavnsk betalingsring tilbage. Især efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har åbnet op for endnu mere kritik af forslaget ved at beskrive det som »ikke perfekt«.

- Det virker som om, beslutningen er ved at smuldre mellem hænderne på regeringen. Og det håber jeg da også, at den gør, for det vil smadre udviklingen i København, siger Kristian Jensen, der vurderer, at Venstres kamp mod betalingsringen er ved at gøre udslaget.

- Det viser, at indsatsen fra Venstres side både med underskriftindsamlingen og påvirkningen via for eksempel samråd kan mærkes.

Kristian Jensen er nu klar til at danne samlet front med erhvervslivet for endelig at begrave forslaget, inden det når Folketingssalen.

- Vi vil øge presset ved at kalde regeringen i flere samråd om betalingsringen. Og så vil vi bruge trafikudvalgets rundtur til at forhindre forslaget, siger Kristian Jensen med henvisning til trafikudvalgets besøg i Stockholm, Oslo og London, hvor det skal de på de tre storbyers erfaringer med deres betalingsringe.

Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen, som i dag er i Stockholm for at høste erfaringer fra deres betalingsring, vil dog gerne rose Helle Thorning-Schmidt efter den overraskende udmelding.

- Statsministeren har ikke været helt tonedøv. Hun kan godt aflæse de meldinger, hun får. Specielt fra hendes eget parti. Og jeg noterer mig, at statsministeren begynder at vakle i troen. Det kommer ikke bag på mig. Stort set samtlige grupper er nu imod betalingsringen - både omegnborgmestrene og byrådsmedlemmerne. Der er ikke ret mange venner tilbage, lyder det fra trafikordføreren. 

De to Venstre-folk bliver bakket op af de konservatives politiske ordfører, der også har lagt mærke til statsministerens indrømmelse.

- En betalingsring gør det ikke nemmere at komme på arbejde. Den gør det bare dyrere. Vi mener grundlæggende, at det er en rigtig dårlig idé, som hverken borgerne eller virksomhederne i hovedstaden bryder sig om. Og det er nok også derfor, at ingen af regeringens medlemmer er ude for at forsvare projektet i dag, siger Benedikte Kiær (K) og understreger partiets ønske:

- Drop nu den betalingsring.