Veluddannedes børn dropper at gå i skole

Hvert femte barn af veluddannede danske forældre kommer ikke videre end grundskolen.

En ny analyse af, hvem der falder af i uddannelsessvinget, får Dansk Industri (DI) til at efterlyse en langt større indsats over for børn af dansk oprindelse - så den ikke koncentreres om at hjælpe indvandrere og efterkommere videre i uddannelsessystemet. Det skriver Politiken.

Traditionelt er det grupperne af indvandrere og efterkommere, der er i fokus som risikogrupper.

»Problemet med at kigge på risikogrupperne, som har procentmæssige høje tal, er, at man let glemmer, at disse grupper reelt ikke er så store i antal. Og så glemmer man lidt de andre grupper. Vi vil også gerne have sat fokus på dem, der ikke er i risikogrupperne«, siger chefkonsulent hos DI David Jensen.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) er enig i, at det er lige så vigtigt at mindske frafaldet blandt etniske danskere som blandt indvandrere.

»Vi skal have fat i de unge, når de falder ned i revnen mellem folkeskolen og erhvervsuddannelser. De skal gribes enten af vejledere eller mentorer. Eller af produktionsskoler eller 10. klasser, som nu bliver indrettet, så der er prøver og skolestart hvert halve år«, siger Bertel Haarder.

Kilde: Politiken