Velgørenheds-middag skal få afdød stjernekok hjem til Danmark

Familien til den afdøde stjernekok Martin Bentzen kæmper for at få ham hjem fra Shanghai. Nu får de hjælp af kokken Rasmus Munk, som vil stable en velgørenhedsmiddag på benene for at skaffe de nødvendige 100.000 kroner.

32-årige Martin Bentzen blev torsdag fundet død i sit hjem i Kina. Nu kæmper familien for at få den tidligere Noma-kok sendt hjem til Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fra Facebook
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 100.000 kroner. Det er, hvad familien til 32-årige Martin Bentzen har brug for for at få deres afdøde søn og bror hjem fra Shanghai.

Her døde den tidligere Noma-kok onsdag af et hjertestop, og familien oprettede hurtigt mindesiden »Martins sidste rejse« på Facebook i et forsøg på indsamle minimum 100.000 kroner. Ifølge familien er det, hvad de kinesiske myndigheder kræver for at udlevere Martin Bentzen til Danmark, fordi han ikke havde den nødvendige forsikring.

Den unge kok var køkkenchef på Napa Wine Bar i den kinesiske storby, og vinbaren har allerede meddelt familien, at de vil donere 50.000 kroner til at få Martin Bentzen hjem.

Nu får familien yderligere støtte fra kokken Rasmus Munk, der har tilbudt at stå for indsamlingen af det resterende beløb efter at have fulgt med på familiens Facebook-side.

»Jeg kender Martin gennem nogle kollegaer, men jeg føler mig bare lidt i samme bås som Martin, for vi ved alle sammen, at stress er en faktor i den her branche, så derfor tænkte jeg, at der må kunne gøres noget,« forklarer Rasmus Munk, der er køkkenchef på restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel i Vejle, til BT.

Arbejder alligevel ikke om søndagen

Han er nu i gang med at arrangere en velgørenhedsmiddag på søndag, hvor alle pengene skal gå ubeskåret til kokkekollegaen. Her vil nogle af de bedste kokke i Danmark bidrage til en stor menu, som man kan købe billetter til på Facebook.

»Jeg arbejder ikke om søndagen, så det var bare oplagt at lave noget der. Det faldt mig bare meget nært ind, i stedet for at sidde hjemme i sofaen og se alle de her opdateringer, så ved jeg, at jeg kan gøre en forskel, og så kan jeg lige så godt gøre det,« fortæller Rasmus Munk ifølge BT.

Der vil også være mulighed for at donere penge på en konto, som Indsamlingsnævnet netop er ved at godkende, og Rasmus Munk tvivler ikke på, at der bliver indsamlet 100.000 kroner inden søndag.

»Der er rigtig mange, der venter på at få kontooplysningerne, så der er rigtig mange, der gerne vil hjælpe,« siger Rasmus Munk.