Vejrnedtur med frost i bededagsferien

Det er med at nyde det gode vejr torsdag, for det bliver koldt St. Bededag og i weekenden. Og rigtig koldt om natten.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Store Bededagsferien er traditionelt også store havearbejdsferie, men det kan godt være, at du skal holde lidt igen med planteriet.

Det kan nemlig blive fatalt for tomatplanterne, hvis de bliver sat i jorden i løbet af de næste tre dage.

- Vi får lave nattemperaturer, og der er risiko for nattefrost både natten til søndag og natten til mandag, siger vagthavende ved DMI, Jørn Thomsen.

Og så er det med at få slikket al det sol, du har mulighed for i løbet af i dag, for fredag, lørdag og søndag kan ikke leve op til ugens første fire dage, hvor der har været solskin fra morgen til aften næsten alle steder.

- I morgen (fredag, red.) kommer der en hel del skyer med regn og byer rundt omkring. Men det bliver ikke helt gråt og tungt, der kommer også lidt solskin, og temperaturerne bliver mellem 10 og 15 grader. Så det er tæt på 10 grader koldere, end det vi har i dag, siger Jørn Thomsen.

DMIs prognose spår, at det bliver endnu værre i weekenden.

- Det bliver svært at presse temperaturen op på 10 grader. Især lørdag kommer det til blæse, og i Nordvestjylland kan de forvente op til kuling.

Jørn Thomsen understreger, at vi kommer til at se solen, men at der er god grund til at finde vindjakken frem, da der kommer til at blæse kolde vinde.