Vejrguderne er nådige ved gæster på landsstævne og festival

Weekenden byder på tørvejr og kun nogle sporadiske regnbyger i det sydlige dele af landet, forsikrer DMI.

Regnen vælter ned i Aalborg torsdag d. 29. juni hvor DGI Landsstævne 2017 starter om aftenen med stort åbningsshow og parade med mere end 19.000 deltagere. Landsstævnet slutter søndag. Det afskrækker dog ikke de 6700 efterskoleelever der skal lave deres store opvisninger på Aalborg Stadion fredag og søndag. Iført regntøj øver de her i silende regn ders optrin torsdag formiddag.. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vejrguderne forbarmer sig i denne omgang over de mange tusinde gæster på såvel Roskilde Festival og DGI's landsstævne i Aalborg.

Det fortæller Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Der vil komme nogle enkelte byger, men den helt store syndflod vil udeblive,« siger meteorologen, efter at DMI i tidligere prognoser havde varslet store nedbørsmængder over landet.

Men selv om det vil være muligt for de fleste at slippe tørskoet fra både landsstævne og festival, så vil weekendens vejr ikke just indbyde til strandture og mousserende vin på terrassen.

Dertil bliver temperaturerne for lave og skydækket for tæt.

»Fredag bliver en rigtig gråvejrsdag med regn og byger flere steder, så det kan godt blive fugtigt især i de sydlige dele af landet,« siger Frank Nielsen.

Og heldigt for festivalgæsterne ligger nedbørsbæltet lige syd for Roskilde, forklarer han.

»De kan godt få noget regn, men det rene smat bliver det heldigvis ikke til. Til gengæld skal de nok ikke regne med, at temperaturen når over de 18 grader.«

I løbet af natten til lørdag vil det klare op fra nordvest. Det giver gode solchancer for den vestlige del af Jylland i løbet af lørdagen, hvor temperaturerne kan nå op over 20 grader.

Det kniber mere med opklaringen i den østlige del af landet, hvor kviksølvet i termometeret vil toppe omkring 18 grader.

»Men det bliver egentlig en meget pæn lørdag med blot nogle enkelte byger i den sydlige og østlige del af landet,« siger Frank Nielsen.

Nogenlunde samme vejrbillede vil gøre sig gældende søndag. Temperaturerne vil her holde sig mellem 17 og 20 grader.

Skydækket vil være vekslende, og der vil kun falde nogle sporadiske regnbyger.

»Så alt i alt er der bedring af spore i det danske sommervejr, men det er stadig ikke badevejr,« siger Frank Nielsen.

/ritzau/