Vejret blæser på Danmark

Danmark slap nådig fra uvejret natten til lørdag. Kun få steder førte det til oversvømmelser eller andre problemer. I løbet af natten til i dag og her til formiddag byder vejret igen på storm og orkanagtige vindstød.

Ved Lendrup Strand syd for Løgstør måtte ejerne af sommerhusene konstatere, at deres boliger ligger lige lovlig tæt på havet. Omkring 100 sommerhuse blev ramt af oversvømmelser. Det er anden gang på to år. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Danmark fik i går lov til at puste ud efter par stormfulde dage, der dog ikke bød på de store ulykker eller skader.

Falck blev kaldt ud til løse tagsten og mindre tagskader, men der var ingen personskader. Dertil kom, at der rundt omkring i landet var meldinger om enkelte væltede træer oven på den kraftige blæst natten til lørdag.

I løbet af eftermiddagen blev varslingerne om forhøjet vandstand afblæst for hele landet udtagen et lille varsel for Vadehavet i dag søndag.

Uvejret skabte forhøjet vandstand i Løgstør ved Limfjorden. I et sommerhusområde lidt syd for byen har ca. 100 huse fået vandskader. Den forhøjede vandstand i Løgstørs havn betød også, at 11 handicappede beboere på et plejecenter for en sikkerheds skyld blev evakueret fredag aften. De kunne atter vende hjem i går.

Mere vind i dag
Stormrådet vil på onsdag holde møde for at vurdere de skader, som de seneste dages uvejr har forårsaget. Man er i forvejen i gang med at vurdere skaderne efter stormen i november sidste år, hvor stormfloden var den voldsomste i rådets historie. Stormrådet har i den forbindelse modtaget omkring 3.500 anmeldelser om skader.

Mens Danmark slap nådigt fra uvejret natten til lørdag, så blev svenskerne hårdt ramt. Bl.a. blev strømforsyningen til 24.000 husstande, især i det sydlige Sverige, afbrudt. Desuden blev trafikken forstyrret af væltede træer.

Ifølge prognoser i går fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) vil Danmark i løbet af natten til i dag og i løbet af formiddagen atter blive ramt af storm og orkanagtige vindstød. Bl.a. vil Nord- og Vestjylland samt dele af Nordsjælland blive blæst godt igennem, inden vinden begynder at aftage i løbet af i eftermiddag.