Vejret bærer skylden for de mange trafikdrab

Tågede morgener og høj sol har resulteret i voldsomt mange trafikdræbte.

Ti mennesker har de seneste tre dage mistet livet i trafikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Weekendens triste ulykkesstatistik ser ud til at fortsætte.

Med mandag morgens tragiske ulykke, hvor en cyklist blev påkørt og dræbt i Brøndby, har de sidste tre dage indtil videre kostet ti mennesker livet i trafikken.

Det efterlader et grimt spor i den positive udvikling 2009 hidtil har haft. Efter de senere års stigning af trafikdræbte tegner antallet i år dog fortsat til at være faldende.

Dokumentationschef Jesper Sølund fra Rådet for Større Færdselssikkerhed vil ikke udtale sig om de enkelte ulykker, men han ser det dog som påfaldende, at tågen bliver refereret til som en faktor i to af ulykkerne.

- Det kommer nok som en overraskelse, fordi vi ikke rigtig har haft noget tåge endnu. Og hver gang vi har tåge, så hører vi ofte fra politiet, at folk er utrolig dårlige til at holde afstand og tilpasse hastigheden.

Motorcyklister er ekstremt udsatte
Udover at være for dårlige til at sænke farten ved lav sigtbarhed, så kniber det også med at holde igen med gassen, når solen står højt på himlen.

- Det, der umiddelbart slår mig, er selvfølgelig, at vi har haft et helt fantastisk vejr. Og det er klart, så lokker man mange ud på vejene til en sidste sommertur, siger Jesper Sølund.

Det tyder på, at især motorcyklisterne er blevet lokket af den strålende sol, da hele fire af weekendens omkomne er blevet dræbt i ulykker, hvor motorcykler har været impliceret.