Vejleder bakker vuggestue-forsker op

Kritikken af den omstridte vuggestueforsker Ole Henrik Hansen er blæst helt ud af proportioner, lyder det fra forskerens vejleder, professor Stig Broström.

»Mange af jer mener, jeg er en klaphat. Til gengæld mener jeg, at mange af jeres institutioner er så elendige, at de burde lukkes,« fortalte forsker Ole Henrik Hansen 600 lærere og pædagoger på et debatmøde på Nørrebro i april. Han bliver nu voldsomt kritiseret af BUPL og en række forskere. Fold sammen
Læs mere

Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) kommer nu den omstridte vuggestueforsker Ole Henrik Hansen til undsætning.

Efter massiv kritik af forskeren fra pædagog-fagforbundet BUPL og en række forsker-kolleger maner professor Stig Broström fra DPU nu til besindighed.

Stig Broström er vejleder for Ole Henrik Hansen, der til sommer afleverer sin ph.d.-afhandling, og Broström er ikke i tvivl om, at afhandlingen vil blive godkendt.

- Jeg er overbevist om, at tallene i afhandlingen stemmer. Tallene i afhandlingen er efterset af statistikere her i huset. Så vi har ingen grund til at tro, at der ikke er belæg for påstandene, siger Stig Broström.

Måske lidt bombastisk

Han mener, at Ole Henrik Hansen måske har udtalt sig lidt bombastisk i debatten, men at der derudover ingen problemer er i, at en ph.d.-studerende deltager i debatten om forholdene i landets vuggestuer før hans afhandling er endelig godkendt.

- Det er ikke ualmindeligt, at en ph.d forsker undervejs i processen fremlægger delresultater. Det er ganske almindeligt, og det er der intet galt i. Punktum, siger Stig Broström.

Den opfattelse deles bestemt ikke af en række forsker-kolleger, der i et åbent brev i Information i dag skarpt kritiserer Ole Henrik Hansen.

En af underskriverne er professor i udviklingspsykologi ved Aarhus Universitet, Dion Sommer, og han lægger ikke fingrene imellem i sin beskrivelse af Ole Henrik Hansen i dagens udgave af Information.

Han kalder dels en spørgeskema-undersøgelse fra Ole Henrik Hansen for "den tyndeste videnskabelige undersøgelse, jeg har set", og han karakteriserer forskerens 8000 observationer af 26 københavnske børn i ni vuggestuer for "snyd og bedrag".

Vejleder: Angreb ude af proportioner

Men de voldsomme angreb er helt ude af proportioner, mener Stig Broström.

- Jeg undrer mig over, at mine forsker-kolleger kan konkludere, at resultatet er forkert, når de ikke har materialet. De har ikke data-materialet. De har ikke afhandlingen. De konkluderer uden, at de har substansen, og de begår den akademiske fejl, at de konkluderer på et alt for spinkelt grundlag. Det er uheldigt, siger Stig Broström og tilføjer:

- Jeg synes også, at det er unødvendigt, at et kompetent og potent hold af professorer på denne måde kaster sig over en ph.d studerende. Der er nogle fejl-proportioner i det.

Ole Henrik Hansens ph.d. afhandling ventes afleveret til sommer. Den bygger blandt andet på en rundspørge til knap 40.000 pædagoger, hvoraf 1274 har svaret, samt på 8000 registreringer af 26 børn i ni københavnske vuggestuer og interviews med pædagoger.