Vejdirektoratet undersøger vandkaos ved Taulov

Det skal nu undersøges, hvordan store mængder regnvand kunne spærre den sydøstjyske motorvej ved Taulov.

Par advarede om vand på Taulov-motorvej. Ritzau 29/12 2015 10.46.- - // Vejene er spærret i begge retninger pga. af store mængder vand ved O3, Odense SØ - Odense NØ mellem Niels Bohrs Alle og Nyborgvej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kolding: Vejdirektoratet vil nu undersøge, hvordan store mængder regnvand kunne lukke et af landets trafikknudepunkter motorvejen ved Taulov en hel dag.

- Vi vil undersøge, hvad der var årsag til, at vandet ikke kunne ledes væk. Var det vejens afvandingsforhold, der stoppede til, var kapaciteten ikke stor nok, eller noget helt tredje, forklarer Michael Ebbesen, chef for drift og vedligehold i Vejdirektoratet.

Motorvejsstrækningen ved Taulov var spærret i begge retninger søndag 27. december. Det betød omkørsel og forsinkelser for bilister, der skulle passere trafikknudepunktet, hvor motorvejene E45 og E20 møder hinanden.

- Vi vil selvfølgelig se, om det er en hændelse, der vil forekomme, når vi får så megen vand, eller om der er nogle forhold, vi kan justere på for at undgå at komme i en lignende situation, siger Michael Ebbesen.

De store mængder vand drillede også bilisterne på Kalundborgmotorvejen, og det vil der også blive kigget nærmere på.

- Det er ikke sådan, at vi nu undersøger hele det 4000 kilometer lange vejnet. Det ville være alt for stor en opgave. Men vi kigger på hændelserne fra sag til sag og ser på, om der er forhold, som vi eller andre aktører kan justere på, siger Michael Ebbesen.

For et par år siden stod Lyngbymotorvejen ved Ryparken Station også under vand, da store mængder nedbør ramte hovedstaden.

Regnvandet fra motorvejsanlægget afledes til Københavns Kommunes afvandingssystem, og Vejdirektoratet er fortsat i dialog med kommunen om, hvordan man kan sikre, at vandet kan ledes væk fra vejen.

Natten til mandag blev motorvejen ved Taulov genåbnet, efter at beredskabet havde brugt dagen på at pumpe regnvandet væk.

/ritzau/