Vejarbejde står helt stille ved hovedtrafikåre på Amager. Nu kommer kommunen med indrømmelse

Borgere og erhvervsdrivende undrer sig over stillestående vejarbejde på Amager. Københavns Kommune oplyser, at den vil føre bedre tilsyn med entreprenørerne.

Vejarbejdet på Amagerbrogade har stået stille flere dage ad gangen. Arkivfoto: Dennis Lehmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stillestående vejarbejde på Amagerbrogade har vakt undren blandt borgere og butiksindehavere. Nu indrømmer Københavns Kommune, at vejarbejdet er gået for langsomt til gene for området.

Vejarbejdet betyder, at hovedtrafikåren skaber trafikblokader, mens adgang til butikker er besværliggjort. Imens har borgere observeret, at arbejdet har været stillestående flere dage ad gangen over de senere uger.

Det skriver KøbenhavnLIV.

»Arbejdet har trukket for langt ud, og nu har vi sagt til dem (entreprenørerne, red.), at de skal til at blive færdige. De har lovet, at det er afsluttet inden efterårsferien,« siger Jane Snog, områdechef for Byvedligehold og Tilsyn i Københavns Kommune, som oplyser til avisen, at der vil være større fokus på tilsyn med arbejdet fremover.

Amagerbrogade har været udsat for flere store vejrenoveringer over det seneste årti.

Det har fået flere erhvervsdrivende til at råbe op i en række medier, idet de oplever, at kunderne ændrer vaner og stopper med at handle i deres butikker på grund af vejafspærringerne.

Ifølge TV 2 Lorry forventer Københavns Kommune, at der i alt vil være 27.000 steder i kommunen, som er spærret af i løbet af 2022.

Det er en stigning på knap 23 procent, hvis man sammenligner med for otte år siden. Da lød det fra områdechef Jane Snog, at det voksende antal vejrenoveringer skyldtes, at kommunen er kommet for langt bagud med vedligeholdelse.

»Lige nu arbejder vi med en plan for udredningen af efterslæbet, der strækker sig til 2029, og vi vil revurdere planen igen i løbet af efteråret,« sagde Jane Snog.

Områdechefen oplyser, at der vil blive udført flere stikprøvekontroller med vejarbejdet generelt i København, ligesom kommunen vil afholde flere møder specifikt med entreprenørerne, som står for arbejdet på Amagerbrogade.