Vej skyllet i havet på Anholt

Anholts forsyningsvej er skåret over af oversvømmelser, der har ødelagt forbindelsen ind til Anholt By.

Lørdag morgen på Anholt. Foto: Anholt Vognmandsforretning, Anholt.dk Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kraftig blæst og højvande har ødelagt vejforbindelsen mellem Anholt By og øens havn.

Samtidig blotlagde vandet et højspændingskabel, vandforsyningsrørene og telefonledningerne, der var gravet ned ved vejen. Af sikkerhedshensyn er der nu slukket for højspændingen mellem byen og havnen, ligesom vandforsyningen ad hovedledningen er afbrudt, beretter politiken.dk.

Ødelæggelsen af hovedvejen på Kattegatøen beskrives som "ret alvorlig" af øens havnefoged.

- Vejen var en sidste skanse. Vandet går bagom havnen nu. Der skal ske noget forholdsvist hurtigt, konstaterer havnefoged Niels Henning Sonne over for politiken.dk.

I øjeblikket er der kun vejforbindelse mellem byen og havnen ad en mindre vej, der ifølge havnefogeden ikke kan klare tungere trafik såsom forsyningscontainerne, der køres op til byens Brugs trukket af en traktor.

Også andre steder i landet har stormen medført skader. Dog primært af mindre og materiel karakter.

Lørdag formiddag var Falck siden torsdag aften rykket ud til 288 stormrelaterede skader. Typisk drejede det sig om væltede træer eller facadeskilte, der hang og dinglede til fare for forbipasserende.

Hårdest har vindene været ved Nordjylland, der noterer sig for halvdelen af stormskaderne.

I Limfjorden var vandstanden lørdag formiddag faretruende nær den kritiske grænse på 165 cm over det normale niveau, men vandet gav også problemer i København, hvor Falck måtte pumpe vand væk fra en række brønde langs Holmens Kanal, fordi vandstanden var ved at blive foruroligende høj.

At det ikke kun er materielle skader, stormen har på samvittigheden, fremgår blandt andet af en tragisk ulykke fra Thy. Her omkom en 45-årig kvinde fredag eftermiddag, mens en teenage-pige blev alvorligt kvæstet i en ulykke på Åsvej ved Skjoldborg syd for Thisted.

Ulykken skete, da anhængeren på en lastbil blev blæst omkuld af den kraftige blæst.

/ritzau/