Varmeste påskevejr i 11 år

Meteorologerne lover, at det lune ferievejr fortsætter højtiden ud.

Det gode vejr indbyder til is. Her nydes soft ice i Randers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Annelene Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark oplever i disse dage det varmeste påskevejr i 11 år.

Folk flokkede til parker, fortovscafeer og badestrande på den usædvanligt lune og solrige skærtorsdag, og langfredag byder på akkurat lige så flotte forhold.

Den står ganske enkelt på skyfri himmel og solskinstimer i lange baner.

- Det er noget af det bedste vejr på denne tid af året, som vi har haft i meget, meget lang tid, fastslår meteorolog Jens Ringgård Christiansen fra TV2's Vejrcenter.

Faktisk skal vi helt tilbage til 2000, hvor termometeret viste over 25 grader på Bornholm, for at finde varmere påskevejr.

Men i de øvrige landsdele skal man endnu længere tilbage i historien for at finde konkurrenter til vores 2011-vejrstatistik.

- I store dele af landet er det faktisk det bedste påskevejr, som vi har haft i måske 20 år, fortæller Jens Ringgård Christiansen.

Varme måneden ud

Og lad endelig shorts og solcreme blive liggende fremme de næste par dage.

- Det bliver fantastisk. Temperaturen kommer op over de 20 grader flere steder i landet, vindforholdene bliver svage, og det bliver svært at finde skyer på himlen, lyder det.

Men det smukke forårsvejr har også en bagside det har nemlig fået antallet af birkepollen til at stige eksplosivt. Siden tirsdag er antallet af birkepollen steget fra under 100 pr. kubikmeter til 541 og 510 pr. kubikmeter Skærtorsdag i henholdvis Viborg og København, oplyser Danny Høgsholt TV2 Vejret.

Man taler om 'mange birkepollen', når tallet er over 100.

Vandet omkring Danmark er dog stadig temmelig koldt, og det kan man mærke i sommerhusområder, der ligger tæt på kyststrækninger med pålandsvind.

Men man skal ikke langt ind i landet, før det bliver skønt, lyder vurderingen. Og det forrygende vejr fortsætter på den anden side af påsken.

- Det her meget fine vejr holder nogenlunde måneden ud, og først da begynder der at komme variationer i det, fastslår Jens Ringgård Christiansen.

/ritzau/