Varm debatdebut for Khader

Både Naser Khader (NA) og Margrethe Vestager (R) fik deres debut i en tv-transmitteret partilederdebat.

Naser Khader (NA) svedte med anstand gennem sin første politiske boksekamp med de øvrige sværvægtere i dansk politik.

Naser Khaders debut i en partilederdebat lørdag viste, hvor hård branchen er. Bagefter ville han ikke give sig selv karakter eller sige, om han trængte igennem i den tv-transmitterede debat fra Venstres sommertræf i Fredericia.

- Det er svært at vurdere det selv, men jeg synes, det var sjovt. Det er jo en anderledes form end at stå der i folketingssalen og debattere. Her er levende mennesker til stede. Her er reaktioner. Og her er varmt, sagde Khader, som i talerrækken efterfulgte en veloplagt Villy Søvndal (SF), der fik de over 1000 venstrefolk til at grine, selv da han gjorde grin med deres formand, Anders Fogh Rasmussens faste replikker.

Ordstyrer Morten Løkkegaard mente, at Khader "svedte med anstand" i den politiske sværvægtskamp med de øvrige partiledere, badet i tv-lys i midten af en stor hal i et messecenter.

- De kastede sig over ham uden at være urimelige. Han fik den røg, han skulle have, men han skal op i tempo. Det kommer med rutinen, vurderede Løkkegaard.

Margrethe Vestager (R) debuterede også som partileder i sådan en debat, men kunne læne sig op af mange års træning i politik, også som minister. Hun benyttede lejligheden til at fremhæve forskellen mellem De Radikale, som Khader kommer fra, og så hans nye parti, Ny Alliance, som først den 30. august fremlægger sin samlede politik.

Modsat Ny Alliance, så vil De Radikale kun støtte en regering, som er uafhængig af Dansk Folkeparti, pointerede hun.

/ritzau/