Vanrøgtede hunde har fået nye hjem

De hunde, der i maj blev fundet indsmurt i egen afføring på en gård nær Næstved, kan nu logre med halen igen. Hovedparten har nemlig fået nye hjem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vakte opsigt og afsky, da 91 hunde af racen cocker spaniels i maj blev fundet på en landejendom ved Næstved, hvor de havde været udsat for grov vanrøgt.

Men nu har hovedparten af hundene fået nyt hjem, fortæller leder af Roskilde Internat, Rikke Christensen-Lee, til DR Sjælland:

»Vi har formået at få hunde, der havde det så dårligt, til relativt hurtigt at vende rundt, så vi kunne sende dem ud i gode hjem,« siger hun.

Over 50 af de 63 hunde, som Roskilde Internat modtog, har således fundet nye, kærlige familier.

»En af mine egne favoritter er hende, jeg så fint navngav Tisse-Marie. Hun var i virkelig dårlig stand, da hun kom. Og hun er kommet til et fantastisk ældre ægtepar i Herlev, hvor hun er deres øjesten,« fortæller Rikke Christensen-Lee til DR.

En anden solstrålehistorie er fire halvgamle hvalpe, der gik i stalden. De er nu blevet familiehunde.

Selv om der har været rift om mange af hundene, er der dog stadig fem voksne hunde tilbage. Og det er en udfordring at afsætte dem, fordi de har brug for megen motion, samtidig med at de er for gamle til at blive trænet som jagthunde, forklarer internatlederen.

I forbindelse med sagen har Roskilde Internat modtaget donationer på over en halv million kroner, der har været øremærket til hundene fra Sydsjælland.

Ejeren af de vanrøgtede hunde er nu blevet sigtet af Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi for overtrædelse af dyreværnsloven. Hun har dog svaret igen ved at klage over politiet og krævet at få hundene leveret tilbage, skriver sn.dk.