Vagtlæge i sag om død kvinde har før fået kritik

Den vagtlæge, der er blevet kritiseret for at fejltolke 36-årige Regina Holmegaards symptomer på en blodprop tilbage i marts, har før fået kritik i en lignende sag.

Foto: ERIK JEPSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke første gang, vagtlægen i sagen om den 36-årige Regina Holmegaards dødsfald som følge af en blodprop i hjertet, har fået kritik.

Ifølge Fyens Stiftstidende har Patientombuddet netop offentliggjort kritik i en lignende sag fra 2008, hvor den pågældende vagtlæge foreslog en patient at »se tiden an«, da hun ringede ind og fortalte, at hun intet kunne føle i højre side af kroppen. Det viste sig efterfølgende, at patienten havde en blodprop i hjernen, og at hendes efterfølgende mén kunne have været afværget, hvis vagtlægen havde reageret anderledes.

Sagen minder om historien om Regina Holmegaard fra Glamsbjerg, Fyn. Tilbage i marts ringede hun til vagtlægen og fortalte om trykken for brystet, åndedrætsbesvær og stort ubehag, og han opfordrede hende til at tage to Panodil. Få timer senere døde hun af en blodprop i hjertet.

Den pågældende vagtlæge er stadig ansat i Region Syddanmark, fortæller vagtchefen for lægevagten i regionen, Ole Holm-Thomsen.

»Han fortsætter, for han er ikke dømt for noget. Så det har vi ikke hjemmel til at lave om på,« siger han til Fyens Stiftstidende.

Regina Holmegaards kæreste har indbragt hendes sag for Patientombuddet, og Patientforeningen mener derfor, at vagtlægen burde suspenderes, mens sagen behandles.

»Han bør kunne parkeres i den periode. Hvor omfattende det skal være, skal jeg ikke kunne sige. Vores mål er bare at beskytte patienterne,« siger landssekretær Niels Jørgen Langkilde til Fyens Stiftstidende.

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den pågældende vagtlæge.