Vaccinationscentre slår i dag dørene op i hovedstaden – nu kan de næste i køen blive vaccineret

Fire af Region Hovedstadens seks vaccinationscentre slår i dag dørene op, så de næste i køen kan blive vaccineret. Borgere kan fremover blive vaccineret, når de får en invitation fra Sundhedsstyrelsen.

 
Danskerne er begyndt at blive vaccineret mod coronavirus. Forrest i køen er danskere i risikogrupper samt sundheds- og plejepersonale. Få et overblik over vaccinesituationen her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne, Mathilde Geertsen. Fold sammen
Læs mere

I dag åbner fire nye vaccinationscentre i Region Hovedstaden, og op mod 600 borgere forventes at blive vaccineret onsdag. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Vaccinationscentrene er det næste nye kapitel i vaccinationsindsatsen, efter at alle plejehjemsbeboere i landet har fået det første af to stik.

De fire nye vaccinationscentre er der, hvor borgere fremover kan blive vaccineret, når de får en invitation fra Sundhedsstyrelsen. Første dag forventes op imod 600 borgere at blive vaccineret i Øksnehallen. I starten er centrene åbne på udvalgte dage i forbindelse med vaccineleverancerne. Når der kommer vacciner nok, er regionen klar til at vaccinere alle borgere hurtigt i de nye centre.

Fire af Region Hovedstadens i alt seks vaccinationscentre åbner for de første udvalgte borgere klokken 9.45 onsdag morgen. De ligger i Øksnehallen i København, Bella Center på Amager, den tidligere skole på Baltorpvej i Ballerup og tilbygningen til hospitalet på Bornholm.

I denne uge regner Region Hovedstaden med at kunne vaccinere 12.250 på de fire nye vaccinationscentre og på hospitalsklinikkerne.

Kapaciteten bliver øget yderligere i de kommende uger, når vaccinationscentre åbner i Ishøj og Hillerød 20. januar.

I første omgang er der tale om borgere i risikogruppen. Det vil sige, at sårbare borgere og +65-årige, der modtager hjælp i eget hjem, vil kunne få en indkaldelse til vaccination. De næste på Sundhedsstyrelsens liste er personer over 85 år.

Derefter kommer personer i aldersgruppen 75-79 og 65-74. Løbende vil frontpersonale, personer i øget risiko og udvalgte pårørende blive vaccineret.

Personer under 65 år i øget risiko, personer, der bestrider samfundskritiske job, og personer over 16 eller 18 år er ikke planlagt til vaccination endnu. Det forventes dog, at vaccinationen af de grupper kan begynde i april, men det afhænger af antallet af vacciner.

5. januar åbnede landets første vaccinationscentre i Region Midtjylland i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro.

Tirsdag modtog Statens Serum Institut 5.000 doser af den nye vaccine fra Moderna, mens man i denne uge vil modtage 58.000 doser af vaccinen fra Pfizer/BioNTech. I uge fire vil Danmark modtage 6.000 doser fra Moderna, i uge fem 16.000 og i uge syv i midten af februar 48.000 doser.

Tirsdag var 117.104 personer i Danmark blevet vaccineret, hvilket svarer til 2,01 procent af befolkningen. Samtidig svarer det til 125,1 procent af de modtagne vacciner, da flere hætteglas indeholder flere doser, end de forudsatte fem.

Langt de fleste personer, der er blevet vaccineret, er i aldersgruppen 50-59, og heraf har 21.097 fået første stik.