Vådeste sommer nogensinde i Danmark

De første to tredjedele af sommeren blev de vådeste nogensinde i Danmark, og den samlede rekord er inden for rækkevidde. Juli blev den næstvådeste nogensinde.

Mens Danmark har haft et stille år på sportsfronten, så vælter rekorderne ind i haglbyger hos meteorologer på DMI. De seneste 12 måneder har budt på 18 vejrrekorder - langt de fleste for usædvanligt varme måneder og årstider. Men nu lurer en kedelig rekord på horisonten: Den vådeste sommer nogensinde.

Med 125 millimeter regn blev juli den næstvådeste siden DMI begyndte at lave vejrmålinger. Og efter den rekordvåde juli skal der "kun" falde over 73 millimeter regn i august for at slå rekorden fra 1980 på 323 millimeter for hele sommeren.

Sammenlagt har juni og juli budt på 250 millimeter regn mod normalt 121 millimeter. Dermed er de første to tredjedele af sommeren de vådeste nogensinde.

Hos DMI tør vagtchef Mogens Bendtsen ikke spå om, hvorvidt den samlede rekord også falder. Men ud over en tør og solrig weekend, tør han godt love regn i den første uge af august.

/ritzau/