Våde plusgrader holder sneen væk

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man ikke ejer gummistøvler, vil det være en god idé at investere i et par. For vinteren byder på milde temperaturer og en masse regn.

»Det bliver en noget vådere vinter end normalt, hvor der langt overvejende vil komme regn. Det bliver meget begrænsede perioder, hvor det kan blive så koldt, at der kommer slud og sne,« fortæller Steen Hermansen, der er energi- og erhvervsmeteorolog ved DMI, til bt.dk.

Han forventer, at der kommer til at gå nogle uger, før der for alvor kommer et dyk i temperaturerne. Den kolde vintertid med to til tre grader vil derfor først ramme Danmark i midten af december.

De koldere temperaturer vil derefter fortsætte vinteren ud. Derfor er der stadig mulighed for, at sneen kommer til Danmark i juletiden.

»Jeg vil ikke afskrive, at vi får en hvid jul. Men lige nu er der ikke større chancer end normalt,« siger Steen Hermansen.

Allerede i næste uge kan danskerne forvente nattefrost, men dagtemperaturerne vil kun dykke fra ti til otte grader.

Steen Hermansen har lavet en vinterprognose for DMI ved at kigge på omkringliggende havtemperaturer, og hvilken type luft, der strømmer ind over Danmark. Prognosen strækker sig fra midten af november til midten af februar.