Våde hørskjorter og sommerkjoler: Regnen lagde en dæmper på festlighederne i Tisvilde

Regnen lagde en dæmper på Tisvilde. Men ellers er Musik i Lejet ind til videre forløbet som planlagt - i hvert fald, hvis man spørger Nordsjællands Politi, der har taget det festlige politikasketter på.

Trods truende skyer i horisonten blev der hygget ved Strandscenen torsdag aften. Først da regnen satte ind, fortrak mange til ølteltene og ind under overdækningen ved boderne. Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Festen er i gang fuld gang på Musik i Lejets festivalplads. Folk er glade på den måde, som man er på festivaler. Der bliver krammet, konverseret og klappet i takt til musikken. Og der bliver langet fadøl i papholdere og rosévin over disken i en lind strøm.

Men nogle har mere fart på end andre. En meget påvirket mand får hjælp til at holde sin øl, mens han dypper spidsen af en nøgle i en pose med hvidt pulver, fører den op til næsen og sniffer til.

En anden i shorts og moderigtige kondisko bliver tacklet og holdt nede af tre frivillige i orange medarbejderveste. Der går få sekunder, så er politiet er til stede og lægger manden i håndjern under opsyn af et par festivalgæster, der filmer optrinnet.

Politiets indsatsleder forklarer, at anholdelsen af manden har at gøre med »uorden«. Nordsjællands Politi er i det hele taget synlig under årets Musik i Lejet, og de har da også skruet op for tilstedeværelse, forklarer Claus Olsen, vicepolitiinspektør hos Nordsjællands Politi:

»Vi er blevet lidt mere synlige, i og med at vi har taget den pæne, hvide hat på, der signalerer, at nu er der fest. Men det giver også en synlighed, at de hvide politikasketter stikker op i mængden af festivalgæster.«

Ned igennem Hovedgaden i Tisvilde står beviset på, at musikfestivaler og store forsamlinger af mennesker er blevet mål for terror. Betonklodser, som arrangørerne har lejet af storebroder, Roskilde Festival, står skiftevis i højre og venstre side af vejen, så større køretøjer ikke kan komme op i fart.

»Jeg ved, at du vil spørge til terrorsikringen i Hovedgaden,« forudsiger Claus Olsen og fortsætter:

»Det er et lidt specielt sted, man placerer festivalen. Ikke at der er noget galt i det, men der er kun én vej til og fra festivalpladsen. Og betonklodserne er selvfølgelig et sikkerhedsmæssigt moment. Vi forholder os til den verden, vi er en del af, og der er ikke antydning af trusler mod det her veldrevne arrangement, men det vil være at sove i timen ikke at lave foranstaltninger, der skaber den nødvendige tryghed for borgerne. Alle kan jo se, hvad der sker ude omkring i verden.«

Våde sommerkjoler

Det danske band Mew stod på Strandscenen, Musik i Lejets største scene, torsdag aften, men man kunne ikke se scenen for paraplyer. Regnen var kommet til Musik i Lejet og lagde en dæmper på festlighederne.

Fordelen ved at holde en festival delvist på en stor parkeringsplads og delvist i en sandklit er, at man undgår mudderet, der har været det store samtaleemne ved såvel årets Northside som Roskilde Festival.

Men de mange hørskjorter og sommerkjoler på festivalpladsen i Tisvilde tager ikke godt imod regnen, og det går hårdt ud over skraldespandene, der bliver tømt på jorden, så poserne kan bruges som regnslag.

Pladsen er torsdag aften nærmest tømt på grund af regnen, men teltscenerne, de overdækkede ølbarer og parasoller er pakket til bristepunktet med våde festivalgæster.

De fleste af dem bor i sommerhuse, mens der er også dem, der har indlogeret sig på gammeldags festivalmanér i telte på Sankt Helene Centret i udkanten af Tisvilde.

»Er du regnet væk?« lyder en pigestemme fra et blåt Nakano-telt.

»Nej, jeg tror, at det holdt tørt,« svarer en anden pigestemme i et gult Harald Nyborg-telt.

De to bliver enige om, at de bliver liggende lidt endnu, »indtil regnen er stilnet af«, foreslår Harald Nyborg-teltet. Det har regnet med få, korte stop i snart et døgn i Tisvilde.

Musik i Lejet fortsætter resten af lørdagen, og søndag, tager de mange festivalgæster og de mange Teslaer foran sommerhusene hjemad, og byen og dens indbyggere får deres strand og Hovedgaden tilbage.

»Det tager omkring fire dage at pille festivalen og alt det her ned,« forklarer vognmand Michael Rignel, der har hjulpet til med at bygge festivalpladsen op og pille den ned igen de seneste fem år. De største af teltene, der gør det ud for scener til Musik i Lejet, er ligeledes lejet af Roskilde Festival, forklarer Michael Rignel.