V står fast trods ultimatum fra K

Venstre holder fast i, at skattelettelser kan være farlige på nuværende tidspunkt. K-borgmestre siger, det kan splitte regeringen.

Spørgsmålet om skattelettelser eller ej splitter regeringen. Ritzau kunne onsdag fortælle, at den konservative leder Bendt Bendtsen på et møde med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) den 29. juni stillede et ultimativt konservativt krav: Skattelettelser skal være en del af den kommende økonomiske 2015-plan.

I torsdagens udgave af Børsen siger flere konservative borgmestre, at partiet bør forlade regeringen, hvis der ikke kommer skattelettelser.

Venstres skatteordfører Kim Andersen er fåmælt omkring den tilspidsede situation, men gentager den holdning, som Venstre hele tiden har haft i debatten om en eventuel skattelettelse.

- Vi skal ikke risikere et overophedet arbejdet, og vi ikke risikere at skabe yderlige inflation. Vi synes også, at skatterne er for høje i Danmark, men vi skal passe på lige nu, siger Kim Andersen.

Han vil ikke kommentere de konservative trusler om at forlade regeringen, hvis ikke kravet om skattelettelser kommer igennem.

/ritzau/