V siger god for tørklæde i Hjemmeværnet

Så længe et religiøst tørklæde ikke skæmmer Hjemmeværnets uniformering, er beklædningsgenstanden velkommen. Det siger Venstres forsvarsordfører.

27-årige Maria Mawla er kommet i vælten, fordi hun som medlem af Hjemmeværnet bærer et armygrønt tørklæde som del af sin uniform. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Kristian Brasen

Venstre er uenig med sit eget støtteparti Dansk Folkeparti om religiøse tørklæder i Hjemmeværnet.

Sagen er blevet rejst, fordi den første muslimske kvinde har fået lov til at udvide hjemmeværnsuniformen med et armygrønt tørklæde. Dansk Folkeparti mener, at Hjemmeværnet dermed blåstempler kvindeundertrykkelse og diskrimination samt tilsidesætter uniformeringsreglerne.

Men den udlægning er Venstres forsvarsordfører, Karsten Nonbo, ikke enig i.

- Det kan ikke forarge mig, siger Karsten Nonbo og fortsætter:

- Så lang tid tørklædet er holdt i militære farver og ikke skæmmer den øvrige uniformering, så mener jeg, at religiøse tørklæder skal være tilladt. Det kan sammenlignes med et almindeligt halstørklæde, og så lang tid kvinden kan fremtræde som en soldat, at uden tørklædet stikker i øjnene, synes jeg ikke, at vi skal blande os fra centralt hold.

Han fastholder dog, at det religiøse tørklæde skal holdes i militære farver, da Hjemmeværnet har øvelser, hvor man optræder camoufleret. Men så lang tid uniformeringen stemmer overens med den lokale ledelse, vil Nonbo hverken udstede forbud mod "pink undertøj, piercinger eller højt hår i Hjemmeværnet".

Maria Mawla, den første muslimske kvinde i Hjemmeværnet, har selv købt sit armygrønne tørklæde, da Hjemmeværnet ikke lå inde med et sådant.

/ritzau/