V-politiker om bandes indtog på Sigynsgade: »Det løb mig koldt ned ad ryggen, da jeg læste om urolighederne«

Banden Loyal to Familia har indtaget Sigynsgade på Ydre Nørrebro og efterladt beboerne i den københavnske gade utrygge og søvnløse. Det er fuldstændigt uacceptabelt, lyder det fra Venstres retsordfører.

Banden Loyal to Familia har indtaget Sigynsgade på Ydre Nørrebro. Politikere kalder det »helt uacceptabelt« og kræver handling fra politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der køres ræs i gaden. Begås hærværk på overvågningskameraerne. Og en beboer er angiveligt blevet slået ned. Banden Loyal to Familia har indtaget Sigynsgade på Ydre Nørrebro.

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, kalder situationen for »helt uacceptabel i ethvert henseende« og kræver omgående handling.

»Det løb mig koldt ned ad ryggen, da jeg læste om urolighederne på Sigynsgade. På den korte bane går jeg sandelig ud fra, at Københavns Politi holder nøje øje med den her gade og får indsat det fornødne mandskab i området,« siger han.

Hvis der er for få betjente eller for lidt udstyr til at opretholde ro og orden i gaden, undrer det Venstre-politikeren, at Rigspolitiet ikke har gjort opmærksom på sådanne mangler. Hvis det er tilfældet, forsikrer han, at der vil være en politisk reaktion omgående.

På den længere bane regner Preben Bang Henriksen med at se flere bestemmelser fra den nye bandepakke, der trådte i kraft i begyndelsen af juli, blive brugt i praksis.

»Flere af de beskrevne urolig­heder fra Sigynsgade er omfattede af bande­pakken. Blandt andet en mini­mumsstraf på to års ubetinget fængsel for våbenbesiddelse og en højere straf for afpresning. Vi har lavet redskaber, der i et vist omfang kan dæmme op for konflikten,« siger han.

Ligesom Preben Bang Henriksen henviser Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til bandepakken. Selv om politiet har »rimelig godt styr på, hvordan de skal håndtere situationen«, mener hun, at de nye bestemmelser vil gøre en forskel.

»Nu har politiet blandt andet mulighed for at udstede et zoneforbud, så den pågrebne person ikke må vende tilbage til samme område. Bestemmelserne er netop trådt i kraft, så i første omgang må vi lade redskaberne virke. Men det er klart, at hvis der ikke kommer styr på konflikten, vil vi holde justitsministeren (Søren Pape Poulsen (K), red.) op på det.«

Dansk Folkeparti retsordfører, Peter Kofod Poulsen, ser gerne, at politiet får flere ressourcer til at håndtere konflikten.

»Politiet går på grund i forhold til ressourcer. De har ikke nok arbejdskraft til rådighed, og det er den største hindring for, at politiet kan udføre deres arbejde lige nu,« siger han og mener, at optaget på politiuddannelsen bør øges markant næste år.

I efteråret skal et forslag om opholdsforbud behandles i Folketinget. Et opholdsforbud vil gøre det muligt at forbyde bandemedlemmer at opholde sig i en kommune.