V-politiker: For meget flygtningesnak og for lidt handling

Politikerne i såvel rød som blå blok går i for høj grad efter manden frem for bolden, når talen falder på indvandrere og asylansøgere. Det mener Venstres Eyvind Vesselbo.

Eyvind Vesselbo kritiserer politikerne på Christiansborg for at fokusere for meget på at kritisere hinandens forslag på udlændingeområdet frem for at handle på de udfordringer, der er. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske udlændingedebat handler alene om at komme med de hårdeste udtalelser for at udstille den modsatte fløj frem for konstruktive diskussioner, der rent faktisk løser indvandrer- og flygtningeproblemer. Det mener Eyvind Vesselbo (V), medlem af Folketinget for Venstre.

»Der er for meget snak og for lidt handling,« som han udtrykker det.

Udtalelsen er en reaktion på, at en ny Gallup-undersøgelse lavet for Berlingske viser, at hver anden dansker er enig eller overvejende enig i, at flygtningedebatten er blevet for hårde - noget som Eyvind Vesselbo er enig i.

Og kampen om at komme med det hårdeste angreb på den modsatte fløjs indvandrerpolitik er slet ikke konstruktiv. Faktisk fører debatten danskerne bag lyset, mener Eyvind Vesselbo, der kommer med følgende eksempel:

»Fra flere steder lyder det, at regeringen har lempet udlændingereglerne 31 gange i deres regeringstid, og at det er en af årsagerne til, at der er kommet så mange asylansøgere til Danmark i år. Men der er ikke ret mange af de såkaldte lempelser, der har nogen som helst indflydelse på antallet af asylansøgere,« siger V-politikeren.

Han går dermed imod strømmen i sit eget parti, hvor profiler på udlændingeområdet netop har anklaget regeringens udlændingepolitik for at have en del af skylden for, at der kommer så mange asylansøgere til Danmark. Og forslaget fra blå blok om, at flygtninge skal hjælpes i nærområderne, giver Vesselbo heller ikke meget for.

»Det hjælper jo ikke på de problemer, vi har lige nu, for der er en masse asylansøgere, der allerede er i Danmark, og som har fået opholdstilladelse. Man kan sagtens hjælpe i nærområderne, men det hjælper jo ikke på den strøm, der kommer til Danmark i øjeblikket. De er her nu,« siger han.

Det er dog ikke kun blå bloks udlændingeforslag, der får på puklen af Eyvind Vesselbo. Heller ikke regeringens forslag om kun at give asylansøgere midlertidig opholdstilladelse i et år mener V-politikeren vil hjælpe på den asylbyrde, som Danmark står med i øjeblikket.

»Der er jo ikke nogen, der realistisk set bliver sendt hjem om et år,« siger han og understreger, at der ifølge ham generelt mangler kontakt med virkeligheden i flygtninge- og indvandrerdebatten.

»Vi skulle hellere diskutere, hvor de her asylansøgere og de, der får ophold i Danmark, skal være. Hvordan får vi dem til at blive en del af Danmark, hvis de skal blive her? Som det er nu, diskuterer politikerne kun for at genere hinanden og hænge hinanden ud,« siger han og slutter:

»Jeg tror, at befolkningen er ved at være frustrerede over, at man skændes hele tiden i stedet for at komme med løsninger.«