V-ordfører: Farlig læge på sundhed.dk er sjusk

Sundhed.dk henviser til en læge, som har fået frataget sin autorisation. Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, opfordrer Region Hovedstaden til at fjerne lægen fra portalen med det samme.

Læs mere
Fold sammen

På sundhedsportalen sundhed.dk kan danskere klikke på fanebladet »Find behandler« for at finde en læge, som kan behandle deres sygdom.

Onsdag skriver Politiken, at den offentlige sundhedsportal henviser til en gigtlæge, der ikke længere må kalde sig læge. I juli sidste år fratog Sundhedsstyrelsen hans autorisation, fordi han ifølge myndigheden er »til overhængende fare for patienterne«.

Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde (V), mener, at situationen er udtryk for sjusk, ligesom man vildleder danskerne.

»Læger, der er til overhængende fare for deres patienter, har ikke noget at gøre under en funktion, hvor borgerne leder efter behandlere. Det er mangel på ansvar og omsorg over for patienterne, der naturligvis skal kunne stole på, at oplysningerne på sundhed.dk er retvisende og dermed også et udtryk for, hvilke behandlere man trygt kan henvende sig til,« siger sundhedsordføreren til Berlingske Nyhedsbureau.

Det er parterne bag portalen - regioner, kommuner og Sundhedsministeriet - der bestemmer indholdet, som vises på sundhed.dk. Vicedirektør Else Hjortsø fra Center for Sundhed i Region Hovedstaden mener ikke, at regionen er skyld i, at den farlige læge fortsat er på sundhed.dk.

»Læger er selvstændigt erhvervsdrivende, og derfor kan de i princippet - hvis de ikke selv må behandle patienter, eksempelvis fordi de har fået frataget deres autorisation - have ansat en lægevikar, der kører klinikken videre. Derfor står de fortsat på sundhed.dk, da der henvises til deres klinik,« siger hun til Politiken.

Sophie Løhde er dog ikke i tvivl om, at Region Hovedstaden har begået en fejl i det konkrete tilfælde. Hun opfordrer regionen til at sænke paraderne, erkende hullet i systemet og få det lukket.

»Jeg begriber ikke, hvorfor Region Hovedstaden ikke bare vil indrømme, at det er udtryk for en fejl. Det her kunne løses meget hurtigt og meget simpelt, alene ved at regionen brugte sin sunde fornuft og satte patienterne i centrum frem for systemet og sørgede for at fjerne sådan en person fra sundhedsportalen,« siger hun.