V-ordfører: Demonstranter skal tænke sig om

»Hvis man vil demonstrere for, at der skulle være færre penge til velfærd i 2008 end i 2007, så er der ingen grund til at gå til demonstration. For det er forkert,« siger Venstres politiske ordfører.

Ifølge fagbevægelsen ventes omkring 100.000 danskere i dag, på Folketingets åbningsdag, at gå på gaden for at demonstrere mod Regeringens velfærdspolitik. Men spørger man Troels Lund Poulsen, Venstres politiske ordfører, så bør man tænke sig om, før man vælger at deltage i en af dagens landsdækkende demonstrationer.

»Hvis man vil demonstrere for, at der skulle være færre penge til velfærd i 2008 end i 2007, så er der ingen grund til at gå til demonstration. For det er forkert. Derfor synes jeg, at man bør tænke sig lidt om i forhold at deltage i demonstrationerne, og man skal passe meget på med ikke at lade sig spænde for en bestemt politisk vogn, der går ud på at føre en kampagne mod regeringen,« siger Venstremanden.

Som dokumentation for sine argumenter fremlagde Venstre i går en række tal, der taler fagbevægelsen direkte imod på det velfærdsøkonomiske område. Ifølge Venstre gik demonstranterne og fagbevægelsen i fjor på gaden med påstand om, at kommunerne i år skulle spare fire mia. kr, i forhold til 2006. Men af et svar fra Finansministeriet til Folketingets Finansudvalg i november 2006 fremgik det, at serviceudgifterne i kommunernes budgetter for 2007 samlet set var vokset med 1,0 mia. kr. netto i forhold til 2006.

Venstre konkluderer derfor, at »der er ikke for langt over fire mia. kr. lavere velfærd i kommunerne i år. Tværtimod er der for i runde tal en mia. kr. mere velfærd.«

Troels Lund Poulsen siger, at det på den baggrund er »helt malplaceret« at køre en dagsorden om, at der bliver skåret ned »for det passer simpelthen ikke.« Samtidig mener han, at man også bør tænke sig om, hvis man som københavner går i demonstration i dag med krav om bedre børneinstitutioner i kommunen. Det skyldes, at en dugfrisk undersøgelse fra Københavns Kommune blandt 3.000 forældre viser, at kommunens institutioner får topkarakter. 87 procent er enten tilfreds eller meget tilfreds med deres børns institution.

Ønsker du i virkeligheden at opfordre danskere til slet ikke at demonstrere på Folketingets åbningsdag?

»Det skal jeg ikke blande mig i. Det er fint, hvis man vil demonstrere. Men jeg siger, at man skal være kritisk og passe på, at man ikke lader sig spænde for en bestemt politisk vogn.«