V: DF-forslag truer demokratiet

Regeringen bør begrænse militære oplysninger til Udenrigspolitisk Nævn, når Enhedslisten er medlem, mener Dansk Folkeparti. V og S afviser forslaget.

Hverken Venstre eller Socialdemokraterne vil være med begrænse de militære og sikkerhedspolitiske oplysninger, der videregives til Folketingets Udenrigspolitiske Nævn - så længe Enhedslisten er repræsenteret i nævnet. Forslaget kommer fra Dansk Folkeparti, efter at Enhedslistens folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid har forsvaret irakiske oprøreres kamp mod danske soldater i Irak.

Venstres udenrigsordfører, Jens Hald Madsen, tager ganske vist afstand fra Asmaa Abdol-Hamids udtalelser, men han advarer om, at Dansk Folkeparti er på vej ud på en demokratisk glidebane.

- Dansk Folkeparti skal passe på, at de ikke begynder at opføre sig ligesom Enhedslisten. Det, som jeg tager afstand fra i Enhedslisten, er, at de gradbøjer dansk demokrati og terrorisme. Og hvis man begynder at stille specielle krav overfor Enhedslisten - eller vil forhindre dem i en legitim demokratisk ret som folkevalgt parti - så er man ikke bedre end Enhedslisten. Den fælde skal vi andre ikke gå i, og derfor skal Enhedslisten have fuldstændig de samme rettigheder som alle andre partier, siger Jens Hald Madsen.

/ritzau/