V: Arne Astrup har vildledt om sukker

Danmarks mest fremtrædende ernæringsekspert, professor Arne Astrup, der den 7. februar forlader posten som formand det statslige Ernæringsråd, har i årevis vildledt befolkningen om betydningen af sukker i sodavand. Det siger Venstres sundhedsordfører, læge Jørgen Winther.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Astrup har mange gange udtalt, at cola med kunstige sødemidler feder mere end cola med sukker, på trods af at han selv har været med til at gennemføre en undersøgelse, der klart viste det modsatte.

Jørgen Winther (V) Han har de seneste måneder skrevet på en bog om fedme og har i den forbindelse konstateret, at Arne Astrup ikke har informeret befolkningen korrekt om sukkers indflydelse på overvægt. Det kan have skadet mange danske børn, siger han.

Jørgen Winther finder sagen yderst alvorlig og har orienteret de sundhedspolitiske ordførere i Folketinget.

- Jeg ved ikke, hvilket ærinde Jørgen Winther er ude i. Hvis han havde fulgt lidt med de sidste to år, ville han vide, at vi i Ernæringsrådet har været i front med at advare mod sukker i sodavand. Det er jo heller ikke sådan, at hele jordkloden pludselig skal ændre kostvaner, fordi vi har lavet en undersøgelse med 40 personer over 10 uger, siger Arne Astrup.

/ritzau/