Uwe Jensen løsladt efter 12 år i amerikansk fængsel

Tidligere medlem af Folketinget 78-årige Uwe Jensen er efter 12 års fængsel for våben- og narkohandel blevet løsladt fra fængslet i Texas.

Læs mere
Fold sammen

Efter godt 12 års fængsel blev det tidligere folketingsmedlem for Fremskridtspartiet 78-årige Uwe Jensen fredag løsladt fra fængslet i Houston, Texas, hvor han har afsonet sin dom for våben- og narkohandel med den terrorstemplede, paramilitære organisation AUC i Columbia. Det skriver eb.dk søndag.

Landmandssønnen fra Gråsten, der fra 1977 til 1979 var Fremskridtspartiets repræsentant i daværende EF-Parlamentet og desuden FN-repræsentant, blev noget nær verdenskendt i 2002, da han som amerikansk statsborger blev anholdt - og i 2006 dømt - for at have forsøgt at smugle fire containere med et helt arsenal af våben, heriblandt 300.000 granater, 9.000 AK47-rifler og 300 pistoler, til AUC i Columbia.

»Det har været nogle frygtelige år. Det er det længste job, jeg har haft i mit liv,« siger Uwe Jensen til Ekstra Bladet efter løsladelsen.

Han fortæller samtidig, at selv om han opgav sit danske statsborgerskab i 1990 til fordel for det amerikanske, så håber han, at han kan komme til at tilbringe sine sidste år i Danmark.