Uvejr har kurs mod Danmark: Flere steder i landet kan blive ramt af skybrud

Foto: Claus Fisker. Skybruddene kan ramme Bornholm, Lolland og Falster, og det giver regn mange andre steder i landet.
Læs mere
Fold sammen

Et uvejr bevæger sig lige nu hen over Tyskland med kurs mod Danmark. Det bringer både regn, lyn og torden med sig, lyder det fra DMI.

Uvejret forventes lokalt at blive så kraftigt, at meteorologerne har udstedt et varsel for skybrud på Bornholm. Derudover er der risiko for, at skybruddene også rammer Lolland og Falster.

»Det egentlige varsel gælder for Bornholm, men der kan også sagtens komme regn på østsjælland og i København. Det vil så nok være i form af byger, som kan være ledsaget af torden« siger meteorolog ved DMI, Steen Rasmussen, til BT.

Han fortæller, at uvejret, der altså forventes at ramme de danske øer med forskellig intensitet, har givet bulder og brag ned over Centraleuropa.

»Det har ligget hele vejen ned over Tyskland og Frankrig, og det har givet rigtig mange lyn,« siger han og fortæller, at det dog slet ikke er ensbetydende med, at uvejret opfører sig på samme måde over Danmark.

Steen Rasmussen oplyser, at regnen forventes at ramme Hovedstadsområdet omkring klokken 19, mens Bornholm forventes at blive ramt ved 22-tiden.