Usikkerhed for næste års rejsende

Forsikringsselskaber nøler med at tilpasse rejseforsikringer nye regler for offentlig sygesikring. Det giver usikkerhed for de rejsende, siger rejsebureauerne.

Indskrænkningen af den offentlige rejsesygesikring fra næste år betyder store forandringer for danske rejsende i Europa - og åbner samtidig nye muligheder for forsikringsselskaberne. Forbrugernes behov for rejseforsikringer øges, men selskaberne tøver med at løfte sløret for, hvilken dækning og pris, forbrugerne kan forvente.

- Vi regner i øjeblikket på, hvordan vores nye Europa dækning skal strikkes sammen, så den til dels tilgodeser de nye dækninger for den offentlige sygesikring, men samtidig også er konkurrencedygtige på markedet, siger skadechef Eric Erichsen, Topdanmark. Samme besked lyder fra Alm. Brand og Codan.

- Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at der kommer ny lovgivning, og vi har noget i støbeskeen. Men om det betyder præmieforhøjelser, kan vi ikke sige noget om endnu, siger kommunikationskonsulent i Codan, Lisa Gubi Mørz.

Tryg har tidligere givet samme besked.

Hos Danmarks Rejsebureauforening er formand Lars Thykier utålmodig.

- Mange bestiller deres rejse i rigtig god tid, og de får ikke den rådgivning, de burde få. Det er meget uheldigt for ikke at sige uacceptabelt. Vi har pligt til at rådgive vores kunder om deres rejseforsikringer. Det kan vi ikke, når vi ikke har fået nogle retningslinjer endnu. Det ville klæde selskaberne at melde ud, hvad de har tænkt sig at dække eller ikke dække, siger Lars Thykier.

Han vurderer at mellem 50.000 og 60.000 danskere allerede har købt ferie i sne eller sol til næste år, men frygter, at de færreste kender til de nye regler.

Hos Europæiske Rejseforsikring og Gouda, som specialiserer sig i rejseforsikringer, har man indtil videre valgt at udvide forsikringernes dækning næste år, så de dækker de områder, hvor den offentlige sygesikring skærer ned.

/ritzau/