Usikker fremtid for nedbrændt slagteri

Skaderne efter branden på Danish Crown i Skive kan vise sig at være så omfattende, at slagteriet må lukke. 600 fyrede medarbejderes skæbne afgøres fredag.

Det var et nedslående syn, der mødte Danish Crowns ledelse, da de inspicerede koncernens nedbrændte slagteri i Skive. Skaderne er så omfattende, at der er risiko for, at slagteriet helt må lukke, erkender Jens Haven Christiansen, direktør for svinekødsdivisionen i Danish Crown.

- Det er ikke sikkert, at hele produktionen kan startes op igen, og det er klart, at indtil vi kender omfanget af skaderne, kan vi heller ikke udelukke risikoen for, at de er så omfattende, at det slet ikke kan betale sig at åbne igen, siger Jens Haven Christiansen til Ritzau.

Tirsdag morgen fik alle slagteriets 600 medarbejdere en fyreseddel i hånden. Slagteriet har nemlig ret til at se bort fra de normale opsigelsesvarsler i katastrofesituationer, siger Jens Haven Christiansen, som endnu ikke ved, hvor mange af de fyrede medarbejdere, der kan forvente en genansættelse hos Danish Crown.

Slagteriet og medarbejdernes skæbne afgøres inden for de nærmeste dage, hvor der arbejdes på højtryk for at få et overblik over både brandskaderne og jobsituationen. Medarbejderne er kaldt til møde fredag morgen klokken ni.

/ritzau/