USB-stik med følsomme oplysninger om Thornings skattesag fortsat forsvundet

Selvom politiet har anholdt de formodede gerningsmænd og genfundet en del tyvekoster fra et indbrud hos Skattesagskommissionen, mangler der stadig to USB-stik med følsomme informationer om statsministeren og hendes mands skattesag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To USB-stik med følsomme oplysninger er på fjerde uge forsvundet efter et indbrud hos Skattesagskommissionen, der siden 2011 har undersøgt mistanken om ulovlig politisk indblanding i SKATs behandling af Stephen Kinnocks og Helle Thorning-Schmidts skattesag, oplyser kilder til Radio24Syv.

Der er tale om stick med omfattende mailkorrespondance om sagen, men det er ikke oplyst, hvilke personer, der har sendt eller modtaget de pågældende mails.

Indbruddet fandt sted natten mellem 12. og 13. august 2014 på adressen Nytorv Gyde 7 i Viborg, hvor Skattesagskommissionen har kontor.

Dagen efter blev to lokale kriminelle anholdt, sigtet og varetægtsfængslet for lukkede døre for en række tyverier, herunder tyveriet hos Skattesagskommissionen, og politiet fandt på loftet hos én af de sigtede to computere og en række USB-stik.

Det har nu vist sig, at to af de stjåle USB-stick fortsat er væk, skriver Skattesagskommissionens formand, landsdommer Lars E. Andersen, i et brev til de involverede i sagen.

De mange, der er afhørt i sagen og deres bisiddere, er i flere breve anmodet om at holde indbruddet hemmeligt.

Det skyldes efter Radio24Syvs oplysninger blandt andet, at kriminelle i Viborg ikke selv skulle opdage, at det, tyvene havde stjålet, kunne være interessant og med stor politisk betydning.

Det er fortsat både politiets og Skattesagskommissionens opfattelse, at der ikke er tale om et ’politisk indbrud', men et helt almindeligt indbrud, begået af lokale kriminelle, der intet kendte til kommissionens arbejde.

Landsdommer Lars E. Andersen ønsker ikke at kommentere sagen.

Skattesagskommissionen vil i løbet af få uger afgive sin beretning om skattesagen til justitsminister Karen Hækkerup (S).