USAs nye forbud mod abort: Kvinder får aflyst deres aftaler på stribe

Dørene til flere abortklinikker i USA lukkede med det samme. Kvinder med aftaler i kalenderen om at få foretaget en abort fik aflyst deres aftaler, skriver flere medier.

Denne kvinde, der demonstrerer i Oregon i Portland, efterlader ikke megen tvivl om, hvad hun mener om den amerikanske højesterets afgørelse i abortspørgsmålet. Fold sammen
Læs mere
Foto: John Rudoff/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dørene til patientområdet lukkede med det samme, så snart meddelelsen, om at amerikanske kvinder fik frataget deres føderale ret til abort, blev offentliggjort på nettet.

Det skriver BBC om en abortklinik i Arkansas i USA.

Som Berlingske har beskrevet, er der 13 amerikanske stater, der har vedtaget såkaldte »trigger-love«, der medfører, at et næsten totalt forbud mod abort kan træde i kraft straks efter højesterets afgørelse.

Og den hurtige reaktion skete altså også i praksis.

Personalet på klinikken i Arkansas gik straks i gang med at meddele kvinder med aftaler i kalenderen om at få foretaget en abort, at deres aftale var aflyst, skriver BBC.

»Ligegyldigt hvor godt vi forbereder os på dårlige nyheder, så rammer det hårdt, når det endelig rammer. At blive nødt til at ringe til disse patienter og fortælle dem, at »Roe versus Wade«-afgørelsen var blevet omgjort, er hjerteskærende,« siger Ashli Hunt ifølge mediet.

I Texas blev abortklinikker også lukket med det samme.

»I dag måtte vi ringe til hundredvis af vores patienter i Texas og aflyse deres aftaler,« siger Amy Hagstrom Miller, administrerende direktør i Whole Woman's Health ifølge CBS News.