USAs ambassadør i Danmark stak af fra færøske journalister, da de ville spørge til valgfusk-tweets

Færøske journalister havde egentlig en aftale om interview med den amerikanske ambassadør i Danmark. Men den aftale gik i vasken, da det stod klart, at de også ville spørge til hendes påstande om svindel med stemmeoptællingerne i det amerikanske præsidentvalg. Det oplyser det færøske medie KVF.

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, blev ifølge et færøsk medie »mandsopdækket« og løb fra en aftale om interview, da journalisterne ville spørge til hendes påstande om svindel og fusk med stemmer. Det beretter det færøske medie KVF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en række tweets har den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, pustet til flammerne for en endnu uunderbygget teori om, at det amerikanske præsidentvalg er sølet ind i snyd og bedrag.

I opslagene, som er skrevet bl.a. den 7. og 8. november, påstår Sands, at hendes egen stemme ikke er blevet talt med.

Påstandene om svindel og direkte korruption er bannerført af selveste USAs præsident, Donald Trump, der som bekendt tabte præsidentvalget til Demokraternes kandidat, Joe Biden.

Trump har siden nægtet at acceptere valgresultatet, da han mener, at han selv vandt, og har igangsat en række søgsmål i adskillige delstater, på trods af at valgembedsmænd slår fast, at der er dokumentation for hver enkelt stemme.

Avisen The New York Times har lavet et faktatjek af flere republikaneres påstande om valgsnyd og urent trav med optællinger af stemmer.

Avisen har fundet, at ambassadør Carla Sands stemme er talt med i delstaten Pennsylvania i amtet Cumberland County, hvor hun ifølge The New York Times har boet i i hvert fald dele af sin barndom.

Carla Sands har som dokumentation delt et screenshot på sin Twitter-profil af sin søgning efter sin egen stemme, hvor der står, at det ikke er muligt at finde stemmen ud fra de kriterier, som hun har skrevet ind i søgefelterne.

Det er ikke muligt at se ambassadørens fødselsdato, eller hvilket amt stemmen skulle være afgivet i, da hun har overstreget den information i sit billede på Twitter.

Berlingske forsøgte torsdag at få fat på Carla Sands til et interview om påstandene, men det var ikke muligt.

Blev pludselig mandsopdækket

Ambassadøren var i går på Færøerne, i forbindelse med at Færøerne og USA underskrev en aftale om at udvikle samarbejdet inden for handel, forskning, kultur og uddannelse. Det oplyser det færøske medie KVF.

I den forbindelse besøgte ambassadøren en begivenhed i kulturhuset Nordens Hus i Tórshavn.

Journalisterne fra KVF havde på forhånd fået en interviewaftale med ambassadøren, men ifølge mediet gik noget galt, og »velvilligheden« forsvandt, da de fortalte, at de også gerne ville stille spørgsmål til de omtalte tweets.

Herefter blev ambassadøren ifølge KVF »mandsopdækket« af sit presseteam og forlod kort tid efter Nordens Hus ad bagindgangen.

En af KVFs journalister forsøgte at løbe Carla Sands op med spørgsmålet om, hvorfor hun skrev det pågældende tweet om valgfusk, men fik intet svar.

Berlingske forsøger fortsat at få et interview med Carla Sands.