Usædvanligt fund af sprængstof, håndgranater og maskinpistoler

Politiet kalder det store våbenfund ved en kontorejendom på Østerbro for højst usædvanlig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiets særlige bandeenhed Task Force Øst har torsdag beslaglagt ualmindeligt store mængder våben og sprængstof efter en ransagning af flere sammenhængende kælderrum på Østerbro i København.

- Det er usædvanligt, vi finder så mange våben på samme sted. Det er også usædvanligt, at vi finder dem liggende under de former. Det er bekymrende i sig selv, når vi finder krudt og sprængstof i det omfang, som vi har gjort under en kontorejendom, siger politiinspektør Magnus Andresen.

Foreløbigt er der tale om cirka 20 håndvåben, tre maskinpistoler, mindst ti halvautomatiske og almindelige rifler, våbendele, flere funktionsdygtige håndgranater, cirka to kilo TNT-sprængstof, detonatorer, sprængsnor samt cirka 25 kilo krudt og store mængder ammunition. Men politiet mangler fortsat det samlede overblik.

- Der er mange våbendele, ammunition og udstyr, som vi skal til at undersøge. Antallet af våben ligger nogenlunde fast, men vi skal have undersøgt alle de andre effekter, siger Magnus Andresen.

Umiddelbart kan politiet ikke kæde våbenfangsten sammen med den bandekrig, der er i gang i København og andre dele af landet.

- Vi kan ikke relatere våbene til nogle specifikke opgaver. Vores fokus er selvfølgelig hele tiden at forhindre, at der ryger våben ud til bandemiljøet, og at vi får fjernet de våben, der allerede er derude. I forhold til den indsats, er det rigtigt fint, at vi har fået beslaglagt de her våben, siger Magnus Andresen.

En 50-årig mand, som kan sættes i forbindelse med lokaliteten, er anholdt. Fredag klokken 11.30 bliver han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling.

- Han er sigtet for at have opbevaret alle de her våben, altså en overtrædelse af straffelovens bestemmelser vedrørende våbenbesiddelse, siger Magnus Andresen.