USA vil gennemse din Facebook-profil, inden du rejser til landet

De amerikanske myndigheder vil nu have information om din færden på de sociale medier, inden du skal rejse ind i landet.

USA vil tjekke dit brug af sociale medier som Facebook og Twitter, inden du rejser ind i landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Gombert
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort før jul tilføjede de amerikanske myndigheder et spørgsmål til den blanket med information, du skal udfylde, hvis du vil besøge USA. Det skriver mediet Politico.

Spørgsmålet handler om ens brug af sociale medier. Udenlandske borgere som ankommer til landet vil nemlig nu læse, at de skal »skrive information som omhandler deres online tilstedeværelse« efterfulgt af en menu, hvor du vil blive bedt om at afkrydse de sociale medier som Facebook, Google+, Instagram, som du er tilstede på.

Det er dog frivilligt, om man har lyst til at give informationen til myndighederne.

Allerede i juli sidste år skrev Berlingske om, at USA vil tjekke dig på de sociale medier. Dengang var der snak om at indføre screening, hvor man kunne risikere at skulle afgive information. I stedet blev det altså den anden model med en frivillig linje på det ark, man skal udfylde som turist.

Vil spotte terrorister

De amerikanske myndigheder har udtalt, at de vil bruge den nye information fra besøgende til at finde personer, som har forbindelser til terrororgationer og dermed undgå, at de kommer ind i landet, skriver Politico.

Men siden idéen blev offentliggjort for et halvt år siden, har den amerikanske regering modtaget en del kritik.

Blandt andet fra The Internet Association, der repræsenterer sociale medier som Facebook, Google og Twitter. De mener, at det truer den frie mulighed for at udtrykke sig og privatlivet for udlændingene.

En talsmand fra U.S. Costoms and Border Protection sagde efter godkendelsen l19. december, at regeringen har indført det for at »identificere potentienelle trusler«, og tidligere lyder det fra samme sted, at det ikke forhindrer folk i alt holde informationen for sig selv, da det er frivilligt at udfylde.