Uro og vild kørsel spærrer P-etage i Nordhavn og lukker tag i nattetimerne

By & Havn i København føler sig nødsaget til at spærre en etage i parkeringshuset Lüders og lukke Konditaget efter kl. 22 på grund af uro og ræs.

Uro og ræs i P-hus Lüders i Nordhavn betyder, at beboere og besøgende fremover ikke kan komme på det populære Konditaget efter kl. 22. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Konditaget på toppen af P-hus Lüders i Nordhavn vil fremover være lukket efter kl. 22, ligesom parkeringshusets øverste dæk vil blive afspærret.

Det fortæller By & Havn til Berlingske.

Afspærringen sker efter, at beboere i Nordhavn på det seneste har oplevet natlig uro, støjgener og knallert- samt bilræs i P-hus Lüders samt på Konditaget Lüders, der er indrettet med legeplads og street-fitness.

»Det hele startede med, at vi fik henvendelser fra beboere, som klagede over ekstremt meget larm, fester og vild kørsel, både oppe på Konditaget Lüders og inde i selve P-huset på de øverste dæk. Og det er desværre ikke første gang, vi oplever, at nogle finder på at ligge og køre ræs med biler og knallerter inde i P-huset,« siger Rikke Faaborg Jarmer, udviklingschef i By & Havn.

Konkret bliver lyset på Konditaget slukket, elevatoren bliver forhindret i at køre op til Konditaget og øverste P-dæk  mellem kl. 22 og 7, og samtidig bliver parkeringshusets dæk 7 ind til videre lukket for indkørsel, så P-huset slet ikke har ledig plads til uhensigtsmæssig kørsel. Derudover har By & Havns vagtselskab Securitas øget runderingerne mellem kl. 18 og 05, og der er fast i P-huset i weekenden.

»Nordhavn er et tæt byområde, og vi har Konditaget, som er et offentligt byrum på lige fod med alle andre byrum, og derfor er det vigtigt for os, at folk kan være der og hygge sig. Men når hyggen udvikler sig til larm og fest om natten, og det også foregår inde i vores P-hus, føler vi os nødsaget til at sætte ind over for det,« siger Rikke Faaborg Jarmer, der også er bekendt med, at nogen har taget deres knallert med ind i elevatoren og kørt knallertkørsel på Konditaget Lüders.

Ifølge hende er problemet ikke isoleret til Nordhavn:

»Problemet med at der køres ræs, kender vi også fra nogle af vores P-huse i Ørestad. Der går vi ligeledes med overvejelser om lignende tiltag,« siger Rikke Faaborg Jarmer, som håber, at tiltagene vil komme problemet til livs, så alle etager og Konditaget igen kan blive døgnåbent.