Urmager sigtes for drabsforsøg

En urmager i København skød og sårede i aftes tre røvere i sin forretning. Episoden er uden fortilfælde i Danmark.

To formodede røvere skudt på Kompagnistræde i København. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Tre røvere valgte at true indehaveren af en urforretning i det indre København med attrappistoler, da de tirsdag ville begå røveri mod forretningen.

Men indehaveren, der flere gange tidligere har været udsat for røveri, trak en ægte pistol og affyrede mindst tre skud mod røverne.

- Vi sigter indehaveren for drabsforsøg, og vi fremstiller ham i grundlovsforhør. De to sårede røvere fremstilles også, sigtet for røveriforsøg, siger vicepolitiinspektør John Amdisen.

De to røvere var onsdag formiddag indlagt på Rigshospitalet og var ikke fysisk i stand til at møde op til formiddagens grundlovsforhør. De fremstilles derfor in absentia.

Den tredje røver forsvandt, da urmageren begyndte at skyde.

- Vi leder stadig efter ham. Vi formoder, at han er hårdt såret, men han har ikke ladet sig indlægge til behandling noget sted, oplyser den centrale vagtleder for efterforskningssektionen i Københavns Politi, Hans Erik Raben, onsdag morgen til Ritzau.

Ifølge politiet har den forsvundne røver efterladt et blodspor, der strækker sig fra urmagerens butik i Kompagnistræde til Vimmelskaftet i København.

Her ender det blindt, og politiet opfordrer alle, der eventuelt har set den blødende røver, om at henvende sig politiet i København.

Røverne mødte op i forretningen Vintage Ure i Kompagnistræde kort før klokken 17, men fik sig en slem overraskelse, da indehaveren i stedet for at udlevere guld- og sølvvarer trak en pistol og begyndte at

skyde.

Det fik røverne til at flygte hovedkulds ud af forretningen, men mindst to af dem blev ramt. De blev begge ramt i armen, og den ene blev desuden ramt af et skud i ryggen ved skulderen.

Også indehaveren af urforretningen blev ramt af et projektil ved skulderen, men ifølge politiet var der tale om et meget overfladisk sår.

- Så vidt jeg ved, er det her uden fortilfælde i Danmark, siger Hans Erik Raben om gårsdagens skudepisode.

Efter skyderiet flygtede de to af røverne i en svensk indregistreret bil til Statoil-tanken på Sydhavns Plads, hvor de bad en forbipasserende tilkalde en ambulance. Det var natten til onsdag ikke klart, hvor de tre røvere kom fra, men politiet mener, at de kom fra Østeuropa eller muligvis Serbien.

Politiet fandt tirsdag aften gerningsvåbnet liggende i forretningen. De to sårede har forklaret politiet, at de var bevæbnede med attrappistoler, og ordensmagten har da også fundet sådanne tre i nærheden af forretningen.

Vicepolitiinspektør John Amdisen var efter skudepisoden ikke begejstret for, at indehaveren af forretningen på den måde tog sagen i egen hånd.

- Vi kan ikke have, at folk går rundt og skyder på hinanden. Den slags amerikanske tilstande vil vi helst ikke have i Danmark. Det er en meget uheldig tendens, lød det fra Amdisen.

Urforretningen Vintage Ure har tidligere været udsat for flere røverier og tyverier. I forbindelse med et røveri i 2004 tog indehaveren også selv affære og angreb røverne.

Først smed han kaffe i hovedet på dem, og derefter angreb han dem med en skruetrækker. Det fik røverne til at flygte fra butikken uden

udbytte.

/ritzau/