Urd rammer Danmark hårdt

Med vindstød af orkanstyrke og lukkede broer har stormen Urd ramt Danmark hårdere end forventet. Store dele af Jylland har fået besøg af stormen Urd. Den er nu på vej til de østlige egne.

sendxnet Stormen Urd rammer landet natten til tirsdag. en af de mange barrikader af sandsække rundt omkring ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stormen Urd har mandag aften ramt det vestlige og nordlige Jylland, hvor træer og flagstænger knækker og vejskilte og tagplader flyver rundt i luften.Midt på aftenen er stormen så småt på vej mod de østlige egen, og det har betydet, at Øresundsbroen er blevet lukket for al trafik.

I store dele af Jylland raser stormen, og der er flere steder målt vindstød af orkanstyrke.

Det voldsomste vindstød på 37,8 meter prer sekund er målt i Thorsminde. Orkan er 32,5 meter per sekund.

Men værst er det foreløbig gået til i Nordjyllands og Midt- og Vestjyllands Politikredse, hvor det er decideret farligt at bevæge sig udenfor, hvilket politiet i begge kredse da også fraråder, at man gør.

Nordjyllands Politi melder om knuste ruder, løsrevne tagsten og julebelysning. Desuden knækker flagstænger og skilte og vejtræer vælter og har spærret flere veje.

Politiet i Midt- og Vestjylland melder om flyvende tagplader, vejskilte og andre ting. Mange træer er væltet og spærrer flere veje.

- Stadig en del meldinger om væltede træer + løse, flyvende ubehageligheder, skriver politiet på Twitter.

Der er midt på aftenen ikke meldt om tilskadekomne i forbindelse med stormen.

Til gengæld synes Syd- og Sønderjylland at være sluppet nådigt med knap 20 henvendelser om væltede træer, vejskilte og nedblæst julepynt.

Stormen har også sat sit præg på trafikken. Mange færger er aflyst og på Øresundsbroen, Svendborgsundbroen samt Vejlefjordbroen frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer.

Sidst på natten og ud på morgenstunden ventes der forhøjet vandstand flere steder i landet. Især i Isefjord og Roskilde Fjord ventes vandet at stige voldsomt.

/ritzau/