Unødvendige operationer rammer hjertesyge

Alvorligt syge hjertepatienter risikerer længere ventetid, når behandlingsgarantien nedsættes fra to til en måned. Garantien vil dræne sygehusene for personale.

Den nye behandlingsgaranti på en måned kan ramme mennesker med alvorlige hjertelidelser, advarer Hjerteforeningen. Mens privathospitalerne får travlt med at operere for dårlige hofter og knæ, må de hjertesyge vente, fordi der risikerer at blive mangel på narkose- og operationssygeplejersker på de offentlige sygehuse.

- Det er det rene Anders And at ofre ressourcer på at tilbyde lynhurtig behandling af ikke livstruende lidelser. Når man laver en garanti for alt mellem himmel og jord, kan det ikke undgå at fjerne fokus fra de mest syge, siger Henrik Sillesen, klinikchef på Rigshospitalet og formand for Hjerteforeningen.

Kritikken støttes af lægelig direktør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen, som forudser et sygehusvæsen, hvor harmløse rygsmerter og dårlige knæ kommer under kniven med det samme, mens mere alvorligt syge må vente, herunder hjertepatienter, men også andre med livstruende sygdomme.

/ritzau/