Universitet opfordrer studerende til at være opmærksomme på hackere: »Der er daglige forsøg på at få adgang«

Truslen mod cybersikkerheden er øget, og derfor opfordres studerende på Syddansk Universitet til at være opmærksomme på hackere.

Syddansk Universitet opfordrer de studerende til at være yderst opmærksomme på »phising-mails«. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krigen i Ukraine har medført en øget trussel mod myndigheders og virksomheders cybersikkerhed.

Derfor har Center for Cybersikkerhed (CFCS) i slutningen af februar opfordret til, at disse styrker cyberberedskabet.

»CFCS forventer ikke, at den nuværende situation i Ukraine vil medføre destruktive cyberangreb direkte rettet mod Danmark. Men som vi har set tidligere, kan destruktive cyberangreb rettet mod andre lande brede sig til Danmark. Det kan medføre omfattende skadevirkninger på danske it-systemer med store driftsmæssige og økonomiske tab til følge«, skriver myndigheden i en pressemeddelelse.

Og efter at der er udbrudt krig i Ukraine, har Syddansk Universitet da også oplevet »daglige forsøg på at få adgang til universitets data«.

Det skriver universitetet i en e-mail til de studerende, som Berlingske har set.

»SDU oplever også en øget aktivitet i forhold til udenlandske aktører, der scanner vores netværk med henblik på at identificere svagheder, der kan udnyttes«, skriver det yderligere.

Derfor opfordrer Syddansk Universitet de studerende til at være yderst opmærksomme på »phishing-mails«, som er en type e-mail, hvor hackere prøver at lokke dig til at give dem fortrolige oplysninger.

»Op mod fem procent af alle mails, der modtages, mistænkes for at være phishing-mails,« skriver SDU.

Desuden opfordres de studerende til at låse deres computer, hvis den ikke er under opsyn samt at være skeptiske over for personer, de ikke kender, som prøver at komme i kontakt med dem på sociale medier.

»Du er en afgørende spiller i forhold til at sikre universitets data«, skriver universitetet.