Unge vidner til terrorangreb får hjælp fra fond

Egmont Fonden har bevilget 100.000 kroner i støtte til et forløb, der skal hjælpe de unge mellem 12 og 16 år, som oplevede terrorangrebet ved den jødiske synagoge i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På få minutter blev tilværelsen slået i stykker for de mennesker, der deltog i den jødiske konfirmation i den københavnske synagoge, som blev angrebet natten mellem 14. og 15. februar.

Angrebet kostede en frivillig vagt livet og efterlod ar på sjælen hos gæsterne. De unge mellem 12 og 16 år, som oplevede terrorangrebet på tæt hold, får nu støtte fra Egmont Fonden.

Fonden har bevilget 100.000 kroner til et forløb, som skal hjælpe de unge til at genetablere en normal hverdag og håndtere fremtidige kriser.

»Egmont Fonden arbejder for et godt liv for børn og unge. Når nogle børn og unge oplever sygdom, sorg og kriser meget tæt på kroppen, som de unge i den københavnske synagoge, ligger det os nært at støtte dem,« siger direktør for Egmont Fondens Støtte- og Bevillingsadministration, Henriette Christiansen.

Hun fortæller, at Egmont Fonden modtog en henvendelse fra Det Jødiske Samfund få dage efter den tragiske hændelse.

»Det Jødiske Samfund oplevede, at de unge havde nogle ret kraftige stressreaktioner på oplevelserne i synagogen. De havde fået tilbudt akut krisehjælp, men der kom altså nogle efterreaktioner, og derfor kontaktede de os,« siger Henriette Christiansen.

Fonden strikkede derefter et forløb sammen efter at have rådført sig med flere norske kriseeksperter. De blev enige om, at pengene skal bruges til førstehjælp, samtaleforløb og træning i selvforsvar.

Støtten til de unge i synagogen ligger i tråd med Egmont Fondens støtte til det norske Senter for krisepsykologi efter terrorangrebet på Utøya i 2011, hvor 69 personer blev dræbt.

»Det handler om unge, der oplever en livskrise, og det kan være svært komme over, hvis ikke man får en god hjælp til det. Det vil vi gerne reagere hurtigt på. hvis der er behov for det. Det var der i 2011 i Norge, og det er der desværre også nu i København,« siger Henriette Christiansen.